Nyhet

Hör ny singel med The Hellacopters – bandet avslöjar albumrelease

GAFFA.se – allt om musik

Just nu gör The Hellacopters sig redo för en konsert på Avicii Arena, som sker idag 17 december. Förutom Nicke Andersson & co spelar även The Hives, Thundermother, Graveyard, Horndal, MaidaVale, Royal Republic och Bombus och hela paketet kommer även till Göransson Arena i Sandviken dagen efter.

Som en julklapp inför dessa stundande två konserter har nu bandet gett ut sin första nya låt sedan 2016 års superexklusiva sjutummare My Mephistophelean Creed / Don't Stop Now (låtarna skrevs redan 1996 och finns inte att tillgå via Spotify).

Den nya singeln går under titeln Reap A Hurricane och har det signifikativa The Hellacopters-soundet med ett intro som för tankarna till Monster Magnets Tractor:

Dessutom har bandet sedan en tid tillbaka avslutat inspelningen av ett helt nytt The Hellacopters-studioalbum som kommer att se dagens ljus 1 april 2022, avslöjas det i ett pressmeddelande.


p>

"Albumet har 10 låtar och även fast det naturligtvis inte är lätt att vara objektiv över huvud taget, så tycker jag att det musikaliskt summerar allting vi gjort sedan starten 1994 och fram till nu. Vissa av låtarna är så pass gamla som 10 år eller mer och andra är skrivna mer nyligen. Det är högenergiskt spelad rock'n'roll, så i brist på bättre epitet säger jag helt enkelt "High energy rock and roll". Man skulle kunna säga att det låter som The Beatles möter Judas Priest, eller Lynyrd Skynyrd möter the Ramones. Men det bästa sättet att beskriva detta album är att det låter som The Hellacopters av idag", säger Nicke Andersson i samma pressmeddelande.


Det här blir bandets första album sedan 2008 års coverplatta Head Off och det första med nytt eget material sedan 2005 års Rock And Roll Is Dead.

Idag släpps också GAFFAs nya nummer där The Hellacopters frontar omslaget. I en lång intervju pratar Nicke Andersson bland annat om känslorna kring att återförena bandet.

– De andra är mycket mer peppade än vad jag är. För mig tar det lite tid att bli peppad, för vi lade ju faktiskt ner bandet. I många år sa jag: ”nej men vi har ju lagt ner det, det är färdigt”. Men man kan ju ändra sig va – och det gjorde jag!


LÄS OCKSÅ: Nicke Andersson om Så Mycket Bättre: "Jag mådde nästan dåligt över hur illa det var"

ANNONCE