Nyhet

Hudikkalaset släpper första artisterna

GAFFA.se – allt om musik

Hudikkalaset är sedan över tio år tillbaka en del av den svenska festivalsommaren. Genom åren har artister som Laleh, Lars Winnerbäck och Zara Larsson besökt festivalen. Nu riktas blickarna framåt och mot 2022, då festivalen kommer till platsen där allt började – Köpmanberget i Hudiksvall. Redan nu är de första akterna klara för festivalen i form av Veronica Maggio, Melissa Horn och Julie Chikane. Biljetterna släpps onsdagen den 22 december. 
 
Festivalen kommer 2022 att bjuda på tre scener, alla med olika musikaliska utbud. På Main Stage uppträder de största akterna svenskt musikliv har att erbjuda, på scenen Skogen spelar framtidens artister och på Klubben står DJ:s i centrum. Under 29-30 juli 2022 kommer Köpmanberget att omvandlas till en plats för musikaliska upplevelser.
 
– Under de tio festivalerna 2010-2019 växte vi stadigt år för år. Kulmen var 2019 då vi hade 16 000 besökare. Vi nådde en gräns där vi insåg att det bara blev stort. Stan orkade inte med det, alla hotell var slutsålda månader i förväg. Vi tyckte inte det var kul längre. Kommande tio år tänkte vi spendera på och runt Köpmanberget och bara fokusera på att ha kul. Vi inser att vi kanske inte bör vara Sveriges största festival. Det vi ska vara är den bästa och roligaste. I somras blev grymt givet förutsättningarna och vi är nu otroligt taggade på att växla upp, växa på och runt Köpmanberget, fortsätta bli bättre och framförallt ha riktigt jäkla kul!, säger Erik Ohlsson på Hudikkalaset i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Hans låt önskades mest i Musikhjälpen – "fullständigt dominerar listan"
ANNONCE