Nyhet

Hyllat svenskt hardcoreband återförenas – ger festivalspelning

GAFFA.se – allt om musik

Det krävdes en pest för att väcka Yersinia till liv, enligt ett pressmeddelande. Nu är den hyllade hardcore/metalcoregruppen återförenade och du kan se dem på festivalen High 5ive Summer Fest, nästa år.
 
Uppsalakvartetten inledde sin karriär med 2009 års självbetitlade EP som följdes av fem släpp fyllda med metalcore på svenska. 2010 kom gruppens första och hittills enda fullängdare, Efter Oss Syndafloden, som hyllades av GAFFAs Jonas Appelqvist med motiveringen:
 
"Det finns omedelbar musik och OMEDELBAR musik. Yersinia faller in i sistnämnda fack. Det är med full vitalitet man tar sig fram i metalcore-snåret, man har till och med kraften att göra något helt eget i samma snäva genre. Med lika delar dödsmetall, hardcore och crust landar man på fötterna varje gång."
 
Och nu gör alltså gruppen comeback efter sju års tystnad och ger en exklusiv spelning på High 5ive Summer Fest.
 
"Bränn ner allt!", säger Mattis Erngren (sång) när festivalarrangören kontaktar bandet för en kommentar kring deras återförening. 
 
High 5ive Summer Fest sker 1 till 2 juli 2022. Några av huvudakterna som presenterats så här långt är det brittiska poppunkbandet Neck Deep, som gör sin enda konsert i Skandinavien, progressiva metalbandet Vildhjarta, det japanska metalcorebandet Crystal Lake och tyska partycorebandet Eskimo Callboy.
 
ANNONCE