Nyhet

Kate Bush skickar en speciell julhälsning till vårdpersonal

GAFFA.se – allt om musik

Under hela sin karriär har den 63-åriga brittiska sångerskan Kate Bush föredragit att hålla sig långt borta från strålkastarljuset. Hennes konserter i London 2014 var de första sedan hennes korta (och hittills enda) turné 1979, och hon talar ytterst sällan till pressen och allmänheten.

Nu har Bush dock lagt ut ett brev på sin hemsida under rubriken "ett julmeddelande" där hon tar upp den rådande covid19-situationen och inte minst de många som arbetar i frontlinjen i kampen mot den fruktade sjukdomen.

– Är någon av oss samma som vi var tidigare, efter nästan två år med covid? Det har gjort alla förvirrade och osäkra på framtiden, säger Kate Bush och fortsätter:

– För många har det varit en fruktansvärd tid av förlust. Jag vill rikta ett stort tack till alla i frontlinjen och inom vården. Jag har enorm respekt för alla sjuksköterskor och läkare som redan har arbetat oavbrutet i nästan två år. De människor utför några extraordinära handlingar för andra. Låt oss hoppas att de får de lönehöjningar de förtjänar, står det i hennes julbrev.Hon tar också tillfället i akt att uppmana en att ta sig tid att uppleva naturen när möjligheten uppstår och hon delar med sig av en ny upplevelse på en promenad:

– Jag skulle vilja nämna något som hände för några veckor sedan när jag var ute på en promenad. Jag stannade för att titta på utsikten, och märkte något som rörde sig i ett träd precis bredvid mig. Det var en kungsfågel - den minsta fågeln i Europa, till och med mindre än en gärdsmyg, säger Bush och fortsätter:

– Jag stod still i hopp om att inte skrämma bort den. Dess färger är vackra - ett påfågelöga på varje vinge och en slående, gul touch på dess lilla huvud. Den vackra lilla fågeln flög iväg efter ungefär tio minuter. Jag har bara sett den en gång tidigare, och bara för en väldigt kort stund. Det räddade min dag. I denna märkliga tid hoppas jag verkligen att du har en chans att stanna upp en stund och känna naturen omkring dig, säger Bush och avslutar med en önskan om att 2022 får bli ett lyckligare år för alla.

LÄS OCKSÅ: Regeringen presenterar nya restriktioner