Nyhet

Albumaktuella Monster Magnet gör två spelningar i Sverige

GAFFA.se – allt om musik

Monster Magnet återvänder till Sverige för två spelningar. Under åren har de släppt elva studioalbum, placerats på topplistor runt om i världen och spelat live tillsammans med namn som Aerosmith, Metallica och Rob Zombie. Bandet tar med sig hits som Negasonic Teenage Warhead och Space Lord när de nästa sommar kommer till Sverige! Den 11 juli spelar de på Debaser Strand i Stockholm och den 12 juli på Kulturbolaget i Malmö.

I maj i år släppte de sitt elfte album A Better Dystopia som består av tolv coverlåtar, bland annat Mr. Destroyer och Learning To Die. När pandemin bröt ut och bandet fick ställa in sina planerade turnéer så valde de att skapa musik, men sångaren Dave Wyndorf fann inte inspiration till att skriva nya låtar. De ville fokusera på något annat än fulla sjukhus och dödsantalet som de såg stiga, därför valde bandet att tolka låtar som Wyndorf vuxit upp med under 60- och 70-talet. 

– De fantastiska banden vars musik vi kärleksfullt tolkar här var (och vissa fortfarande är) i utkanten, underskattade och enligt vår mening riktigt, riktigt coola. Jag tror att det är skäl nog för oss att göra det här albumet. Dessutom är A Better Dystopia en samling låtar som jag tror speglar (medvetet eller omedvetet) en paranoid tid i historien, men som också avleder samma paranoia genom att äga den, fullt ut. Och självklart så ROCKAR det, säger Wyndorf om skivan i ett pressmeddelande.

GAFFAs recensent var inte lika övertygad och tyckte att albumet var mer av en historielektion än en geniun rockupplevelse. Hela recensionen går att läsa i sin helhet via länken längst ned i artikeln.

Bandet har krediterats för att vara ett av de ledande banden i utvecklingen och populariseringen av stonerrock-genren. 1995 släpptes albumet Dopes To Infinity med hitlåten Negasonic Teenage Warhead. Tre år senare släppte de Powertrip som blev deras stora genombrott och 1999 blev albumet guldcertifierat av RIAA. På albumet hittas bland annat låtarna Powertrip och Space Lord, där den sistnämnda placerade sig på en tredje plats på Billboards Mainstream Rock Songs-lista.


Datum 2022:
11 juli – Debaser Strand, Stockholm
12 juli - KB, Malmö

Biljetter finns ute nu via LiveNation.se.

LÄS OCKSÅ: Mer en historielektion än genuin rockupplevelse

ANNONCE