Nyhet

Lorentz blev cancelled och lägger ner karriären – avslutar med album och konsert

GAFFA.se – allt om musik

Sommaren 2014 släppte Lorentz sitt debutalbum som soloartist, Kärlekslåtar, som troligtvis var det mest hyllade albumet under det året. Albumet sålde guld och fick bland annat dubbelplatina för låten Där Dit Vinden Kommer. Han blev Grammisnominerad i hela fem kategorier och vann Årets hiphop/soul, fick två P3 Guld-nomineringar, och nominerades till Musikförläggarnas pris i kategorin Årets textförfattare.

2017 följde han upp med Lycka Till som släpptes utan förvarning och som hyllades av kritikerna och nominerades för en Grammis för Årets Hiphop. Förra året släpptes Krig Och Fred där han själv producerade flera av spåren.

Men efter anklagelser om att ha utnyttjat sin ex-flickvän när hon var omyndig så blev han cancelled.

Och han väljer nu att avsluta artisteriet under eget namn med ett sista album, R1 Efter Drömmen, och en konsert i februari i Filadelfiakyrkan i Stockholm.

– Det är klart att det är lite sorgligt. Men det känns också fett, säger han i en intervju med GP om att avsluta solokarriären.

– Anklagelserna är inte sanna. Jag har inte utnyttjat och manipulerat henne. Vi dejtade under ett tag 2019. Den delen är sann. Men jag hade inga onda intentioner när jag träffade henne över huvud taget, säger han.

Fallet har aldrig prövats rättsligt men nu väljer artisten att avsluta sin karriär under namnet Lorentz.

– Det är klart att det kan slå mig ibland, att det är så definitivt. Men för det mesta känns det bra. Som att jag går i en tradition där det inte bara är att släppa låtar för att hålla igång ett personligt varumärke eller sälja en hudkräm.

Han kommer dock behålla sitt skivbolag Switching Lanes och kommer i fortsättningen arbeta som producent. 

– Och det är inte bara avslut som sker i kyrkan. Det kan vara en början på något nytt också, avslutar han intervjun med GP.LÄS OCKSÅ: Kristet företag i musikbranschen avbokade homosexuell kund – stäms av DO

ANNONCE