Nyhet

Radiohead delar med sig av tidigare osläppt låt

GAFFA.se – allt om musik

Radiohead har precis delat en ny musikvideo till sin gamla men nysläppta låt Follow Me Around. Låten är från deras kommande jubileumssläpp Kid A Mnesia, som innehåller tre album tillsammans. Studioalbumen Kid A, Amnesiac och samlingsalbumet Kid Amnesiae som består av B-sidor och rariteter. Det släpps på fredag den 5 november. Follow Me Around är den andra låten som Radiohead släpper från sitt kommande jubileumsalbum. De har tidigare släppt If You Say the Word.

Follow Me Around är en av de äldre inspelningarna som Radiohead aldrig har släppt. Låten dök faktiskt upp redan i Radiohead-dokumentären Meeting People Is Easy från 1998, och 2017 spelade Thom Yorke och Jonny Greenwood från bandet låten på en välgörenhetsshow i Italien, rapporterar Pitchfork.

Den nya musikvideon till låten är regisserad av Us, som är en duo bestående av Christopher Barrett och Luke Taylor. I videon följer man skådespelaren Guy Pearce när han får panik över att bli jagad av en kamera. Kid A Mnesia kommer att markera 20- och 21-årsjubileet av deras fjärde och femte album Kid A och Amnesiac från 2000 respektive 2001. Medan den medföljande samlingen av outgivna inspelningar från bandets inspelningssessioner går tillbaka 1999 och 2000.

Spårlista för Kid Amnesiae:
01. Like Spinning Plates ('Why Us?' Version)
02. Untitled V1
03. Fog (Again Again Version)
04. If You Say The Word
05. Follow Me Around
06. Pulk/Pull (True Love Waits Version)
07. Untitled V2
08. The Morning Bell (In The Dark Version)
09. Pyramid Strings
10. Alt. Fast Track
11. Untitled V3
12. How To Disappear Into Strings

LÄS OCKSÅ: Paul McCartney rockade med Foo Fighters under stjärnspäckad ceremoni

ANNONCE