Nyhet

Subkultfestivalen släpper artister

GAFFA.se – allt om musik

Subkultfestivalen är en kulturfestival belägen i Vänersborg. Festivalen arrangerades för första gången under två dagar, 12-13 augusti 2016.

Festivalens inriktning är subkulturella och normöverskridande intressen, livsstilar och uttryck. De har valt att fokusera på subkulturer såsom goth, synth, postpunk, indie, metal, punk, emo, lolita, industrial, elektronica och liknande.

Subkult är en festival som innehåller både musik, konst, dans, shower, teater, musikal, workshops, levande marknad och spex. Festivalen fokuserar även på att göra en skillnad i samhället genom att belysa viktiga ämnen såsom utanförskap, diskriminering, hatbrott, mobbing och tillgänglighet. 

Upplagan av festivalen ställdes in 2020 och 2021 på grund av pandemin men nu är det äntligen dags att släppa sommarens artister för 7-9 juli 2022 i Vänersborg.

Nästan alla akter som var bokade till 2020 följer med och några nya har även tillkommit. De satsar mer på punk denna gång än de har gjort tidigare år. Varje år testar de olika subkulturella blandningar för att bygga broar mellan olika musikgenrer. Det var det numera nerlagda Arvikafestivalen gjorde som de har som en stor inspirationskälla för Subkultfestivalen.

Artister 2022:

Apoptygma Berzerk
Mimikry
Assemblage 23
Das Ich
Lastkaj 14
Lebanon Hanover
Charta 77
She Past Away
Attentat
Pouppée Fabrikk
Vånna Inget
Orange Sector
Kårp
Then Comes Silence
The Dahmers
Memoria
Emmon
Allvaret
Le Volt
Stephen Paul Taylor
Canis Lupus
Hammare
Hell:Sector
Dpoint
Aux Animaux
Tukt

LÄS OCKSÅ: En komisk instruktionsvideo till hur Ghost skriver sina låtar


ANNONCE