Nyhet

Svensk rappare döms till fängelse för rån – greps på Arlanda

GAFFA.se – allt om musik

I slutet av september kunde vi berätta om att polisen grep en känd svensk artist på flygplatsen Arlanda i Stockholm.

– Mannen var tidigare anhållen i sin frånvaro, sa åklagare Lotta Karlsson till Aftonbladet i samband med gripandet.

Enligt samma åklagarare var han misstänkt för ett rån som skedde i slutet av sommaren och i västra delen av huvudstaden. Det ska ha skett 18 augusti i en kiosk i Kista där åtta gärningsmän kom över godis, drycker, tobak och snus med mera.

Nu kan vi bekräfta att en av de åtalade var den svenske rapparen Dree Low som nu får ett års fängelse för förseelsen. Det totala värdet ska ha uppgått till 5 354 kronor, enligt Aftonbladet

– Det finns övrig bevisning som stödjer att det var ett rån, bland annat en koppling mellan två av rånarna och ett kriminellt nätverk, säger chefsrådmannen Patrik Alm, rättens ordförande, till Aftonbladet.

Försvarsadvokaten Alain Soussi hälsar dock att de kommer att överklaga domen.

– Jag har självklart tagit del av domslutet som vi menar är felaktigt och kommer att överklagas, skriver han i ett SMS till Aftonbladet.


Fyra personer under 18 år frikänns då det inte finns tillräckliga bevis för deras inblandning där gärningsmännen ska ha hotat butikspersonalen. Personalen har inte velat uttala sig i förhör mer än att de blev rädda av den hotfulla situationen.

Dree Low är en av Sveriges mest spelade på Spotify och har även vunnit priser för sin musik. I förundersökningen kopplas han även till ett kriminellt gäng. I förhör har han sagt att den hotfulla situationen i butiken har missuppfattats.

– Jag är god vän med ägaren och jag pratade med honom innan. Jag fick tillstånd, han lät mig gå och plocka lite varor och de anställda visste inte om det. Det har blivit en konstig grej av det.

LÄS OCKSÅ: SD kan tänka sig att stoppa gangsterrap i radion

ANNONCE