Nyhet

190 musikgrupper får miljonstöd från Kulturrådet

GAFFA.se – allt om musik

Vulkano, Franska Trion, UmeDuo, Koma Saxo, Karlsson Barock och Amanda Ginsburg är några av de fria musikgrupper som nu får verksamhetsbidrag för 2022. Kulturrådet fördelar 15 miljoner kronor i bidrag till 190 musikgrupper. 

Det här bidraget finns till för att stödja musikgrupper så att fler kan ta del av ett varierat musikutbud av hög kvalitet i hela Sverige. Bidraget gör det också möjligt för svenska musikgrupper att göra internationella kulturutbyten.

– Vi ser en återhämtning efter coronapandemin. Musikgrupperna ser positivt på framtiden och har i ansökningarna planerat för tusentals konserter under kommande år, säger Johan Wallnäs, handläggare på Kulturrådet.

I denna fördelning har de stärkt de verksamheter som främst riktar sig till barn och unga. 14 procent av musikgrupperna har barn och unga som huvudsaklig målgrupp.

Musikgrupperna som nu fått bifall bidrar till ett varierat musikutbud av hög kvalitet i hela landet.


291 ansökningar har skickats in till detta fördelningstillfälle. Det totala ansökta beloppet uppgår till drygt 46,5 miljoner kronor. Bland de 190 grupper som beviljas bidrag är det 36 grupper som inte har verksamhetsbidrag för 2021. 

Vulkano är ett av banden som får verksamhetsbidrag för 2022, och nedan kan du se deras video till Drunk About It:LÄS OCKSÅ: Tove Styrke startar dansbandet Tove Styrkez – som chockar publiken

ANNONCE