Nyhet

Coldplay presenterar en hållbar världsturné

GAFFA.se – allt om musik

För några veckor sedan var Coldplay ett av banden på det stora välgörenhetsevenemanget Global Citizen Live 2021. Och nu har det brittiska bandet meddelat ett antal klimatvänliga initiativ i samband med deras kommande stadionturné som följer upp deras nysläppta alster Music Of The Spheres

Redan 2019 uppgav bandet med Chris Martin i spetsen att de skulle börja tänka på hur de skulle kunna turnera på ett mer hållbart sätt i framtiden. Och när bandet tar med sig sitt nuvarande album ut på vägarna så kommer deras världsturné uteslutande att drivas av hållbara energikällor.

Bandet släppte sitt senaste album förra veckan, och på fredag den 22e oktober kommer de att vara det första bandet någonsin att ge en konsert i den så kallade Climate Plegde Arena - världens första CO2-neutrala arena - i Seattle, USA.

Nästa års hållbara stadionturné startar i Costa Rica i mars och varar fram till september, då Coldplay spelar på Rock In Rio i Brasiliens huvudstad Rio de Janeiro. Sommaren 2022 kommer gruppen att turnera i Europa, där de kan upplevas tre kvällar på Wembley Stadium i London och i städer som Berlin, Paris och Frankfurt.

LÄS OCKSÅ: Brian Eno vill ha en klimatrevolution inom musikindustrin

ANNONCE