Nyhet

D-A-D och Sator på gemensam turné i Sverige

GAFFA.se – allt om musik

Danska rockbandet D-A-D och svenska Sator spelar tillsammans i fem städer i Sverige nästa år. Båda banden bildades på 80-talet och har sedan dess släppt flera hyllade album och låtar. 

Sedan deras internationella succé med Sleeping My Day Away från 1989 har D-A-D befunnit sig bland toppligan för dansk rock. I mer än tre decennier har de skapat musik tillsammans och deras album A Prayer For The Loud från 2019 påminner om några av bandets mest klassiska låtar som No Fuel Left For The Pilgrims och Riskin’ It All. Det är rock med inslag av blues, cowpunk och country som genomsyrar bandets musikkatalog och de är en del av Danmarks musikhistoria som fångar både den yngre och äldre publiken.

– Jag kan nyktert erkänna att jag inte kommer ihåg hur många gånger Kent och Chips från Sator har druckit mig under bordet på nittiotalet - så nu åker vi på en resa tillsammans igen - så lovar jag att inte glömma den här gången! Gubbrockens perfekta dubbelbokning: kära medborgare: D-A-D åker på turné med Sator!, säger sångaren Jesper Binzer från D-A-D i ett pressmeddelande.

Svenska rockbandet Sator grundades i Borlänge som Sator Codex redan 1981 och efter förkortningen till Sator 1987 har bandet stadigt jobbat sig in som ett etablerat namn inom svensk rock. Deras avskalade blandning av rock och punk har get album efter album och turné efter turné och de står för att less ibland kan betyda more. 

– Världen är tillbaks på fötter och Sator ska ut på vägarna med D-A-D. Vi vet att det låter nästan på gränsen till för bra för att vara sant, men så är det. Känns oerhört kul att återigen få dela scen med våra danska vänner – men det kanske inte behöver bli fullt så kul som den gången på Gotland som vi hetsade Stig i D-A-D att klättra på ringmuren och han kanske bröt foten, säger bandet i ett gemensamt uttalande i ett pressmeddelande.

Datum 2022
9 september - Annexet, Stockholm
10 september - Dalhalla, Rättvik
16 september - Nöjesfabriken, Karlstad
17 september - Partille Arena, Göteborg
23 september - KB, Malmö

Biljetter släpps fredag 8 oktober klockan 09.00 via LiveNation.se

LÄS OCKSÅ: Roger Taylor från Queen om vaccinskeptiker: "De måste vara okunniga och dumma"

ANNONCE