Nyhet

Greta Thunberg sjöng inför festivalpublik – "inte bara arga barn"

GAFFA.se – allt om musik

Vi har tidigare berättat om Climate Live-festivalen som ägde rum världen över i helgen, där Stockholm var en av festivalplatserna. Klimataktivisten Greta Thunberg var bokad som talare men tog även till sång för att förmedla att tonen inom klimatrörelsen inte alltid är så hård som den kan porträtteras när hon ställer politiker till svars. 

– Vi är trots allt i grund och botten tonåringar som skojar med varandra, inte bara arga barn som media ofta porträtterar oss som”, säger hon i en kommentar till Aftonbladet.Låtvalet föll på 80-talsklassikern Never Gonna Give You Up med Rick Astley som nyligen har börjat sjunga The Smiths-covers ihop med Blossoms.Musiken har alltid funnits inom familjen för Greta då hennes lillasyster Beata Ernman just nu sjunger i musikalen Forever Piaf tillsammans med deras mamma som är operasångerskan Malena Ernman. Men när Greta själv sjöng på scen för första gången så gjorde hon det tillsammans med Fridays For Future-organisatören Andreas Magnusson, som också var en av programledarna under Climate Live.

– Vi har ett internt skämt inom Fridays For Future där vi alltid rick-rollar varandra (ett internetskämt där låten Never Gonna Give You Up spelas upp när man trycker på en länk som ser ut att leda till något annat, red.). Vi ville ge andra aktivister en rolig överraskning eftersom vi vet att de har arbetat så hårt med den här konserten, säger Greta och Andreas i en gemensam kommentar till Aftonbladet.

21 artister uppträdde på gratisfestivalen Climate Live som utspelade sig i Kungsträdgården i Stockholm. Bland dessa fanns bland annat Lars Winnerbäck, First Aid Kit och Cherrie.

LÄS OCKSÅ: Komikerstjärna och Freddie Mercury-skådis tolkar Squid Game


ANNONCE