Nyhet

Här är de fem mest streamade FIFA-låtarna någonsin

GAFFA.se – allt om musik

Idag den 1 oktober 2021 släpps tv-spelet FIFA 22. Liksom alla andra versioner av spelet kommer ett officiellt FIFA-soundtrack att inkluderas. Många artister har fått extra popularitet och publicitet genom att vara en del av soundtracket, vilket har gjort FIFA till en plattform där fotboll och musik möts.

– Under de senaste 20+ åren har våra FIFA-soundtracks varit världens ledande musikevenemang. De artister som vi har introducerat och de musikaliska och geografiska gränser som vi har tagit bort representerar mångkultur som den aldrig har gjorts tidigare och sann globalisering när den är som bäst. Ursprungligen återspeglade FIFA-soundtracks världens kultur. Sedan började de påverka kulturen. Idag har FIFA-soundtracks blivit en kultur, säger Steve Schur, Worldwide Executive och Music President på EA, i ett uttalande.

Genom att dyka ner i strömningsdata från alla FIFA-soundtracks sedan spelets första release från 1997 har Spotify hittat de mest populära låtarna genom åren. Dessutom har Spotify avslöjat att bland soundtracket till FIFA 22 är Seaside Demo av SEB den mest populära låten globalt.

Topp fem över de mest populära FIFA-låtarna globalt:

1. Avicii - The Nights (FIFA 15)



2. Glass Animals - Heat Waves (FIFA 21)



3. Billie Eilish - You Should See Me In A Crown (FIFA 19)



4. Imagine Dragons - On Top Of The World (FIFA 13)



5. Kaleo - Way Down We Go (FIFA 16)



Det officiella soundtracket för FIFA 22 finns som en spellista på Spotify.



LÄS OCKSÅ: Eminem, Dr. Dre, Kendrick Lamar med flera till Super Bowl


ANNONCE