Nyhet

Magnus Uggla gör Johnny The Fucker

GAFFA.se – allt om musik

Artisten Magnus Ugglas nyskrivna monolog Johnny The Fucker är baserad på hans senaste bok med samma namn. Föreställningen får tio speltillfällen på Lilla Scenen på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm med start 10 november. 

– I samband med utgivningen av mitt ”litterära mästerverk”, Johnny The Fucker, kom idén upp att framföra boken som en monolog. I samma veva fick Stadsteatern ett avhopp och behövde fylla Lilla Scenen med något. Tiden är visserligen knapp, bara några veckor för att repa in texten, men vadå, jag är inte den som bangar. Så den 10 november kör vi. Jo just det, regissören vill tydligen att jag skall spela piano också…men det kommer inte att hända, säger Magnus Uggla i ett pressmeddelande.

Nyckelromanen Johnny The Fucker kom ut i augusti och kretsar kring en turbulent tid i Magnus Ugglas liv. 1978 befinner han sig i en karriärmässig svacka och i ett desperat ögonblick tackar han ja till att ställa upp i Melodifestivalen med låten Johnny The Rocker. Det blir en kamp mot klockan, mot konkurrenternas tjuvknep och tveksamma idéer från skivbolaget. Vad som skulle bli hans nästa stora genombrott blir istället en rejäl flopp med en svidande sistaplacering 1979.– Det känns fantastiskt att återigen kunna välkomna Magnus Uggla till Kulturhuset Stadsteatern. Nu ger han sig ut på scenen helt själv med en personlig monolog där publiken får lära känna en annan sida av denna hyllade artist, säger Maria Sid, teaterchef på Kulturhuset Stadsteatern, i ett pressmeddelande.


Föreställningen Johnny The Fucker blir cirka 1,5 timme lång och får 10 speltillfällen under senhösten med start 10 november på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

LÄS OCKSÅ: Opera och hiphop tonsätter ung kvinnas ambitioner i porrfilmsbranschen

ANNONCE