Nyhet

Miss Li, Gustaf & Viktor Norén, Maia Hirasawa, Magnus Uggla, Masego med flera ger konserter

GAFFA.se – allt om musik

Med "konsertkollen" samlar vi dagens konsert- och turné-nyheter som har kommit in till vår redaktionsmejl. Har du en turné eller konsert du vill tipsa om: mejla [email protected].

MAIA HIRASAWA

28 oktober har Världskulturmuseet kvällsöppet med tema Japan. Extra biljetter och möjlighet att se den kritikerhyllade utställningen Kimono – från Kyoto till catwalk samt en unik spelning på japanska och svenska med Maia Hirasawa i Trappan på museet.


28 oktober – Göteborg, Världskulturmuseet

GUSTAF & VIKTOR NORÉN

"Redan när jag och Gustaf gjorde vår första gemensamma sommarturné 2019 tillsammans med folkmusiker från Dala Floda kände vi styrkan i att besjunga känslan som redan fanns i rummet. Att sjunga om midsommar på midsommar är kraftfullt. Att vara en känsloförstärkare. Som att sjunga en vacker kärlekssång på ett bröllop, en psalm på en begravning eller Ja må du leva på födelsedagar. Och julen är musikens högtid. Hela världen förvandlas till en musikal. Vi sjöng oss igenom julafton när vi var små och det är den traditionen vi för vidare. Vi kommer sjunga jullåtar vi minns men också spela oss igenom vår gemensamma musikaliska resa. Från mammas vaggvisor hela vägen fram till tolkningarna i årets upplaga av Så Mycket Bättre. Det kommer bli skratt, glädje, tårar & gemenskap", säger Viktor Norén om den kommande julmusikturnén.


6 december– Filadelfiakyrkan, Stockholm
16 december – Slagthuset, Malmö
19 december – Linköping Konsert och kongress, Linköping
20 december – Leksands kyrka, Leksand

MASEGO

Masego har gjort sig ett namn med sin säregna mix av jazz, trap, electronica och den sensuella varianten av R&B som kommit att kallas Quiet Storm. En musikalisk värld där hans saxofon – som för övrigt har ett eget Twitterkonto – förvandlas till den perfekta vapendragaren för Masegos romantiska kärleksfantasier.


18 februari – Fållan, Stockholm

MISS LI

Sommarturnén 2021 förlängs till våren 2022 och nu adderas en exklusiv spelning i Stockholm – den 18 november på Münchenbryggeriet. "Jag är så pepp på att ses igen och det är ju ett tag kvar till våren, därför ska det bli så kul att spela på Münchenbryggeriet redan nu i höst", säger Miss Li i ett pressmeddelande.


18 november – Münchenbryggeriet, Stockholm

TRENTEMØLLER

Trentemøller har hunnit med det mesta på de drygt 15 år som har gått sen den banbrytande debuten The Last Resort. Nu är den danska kompositören, musikern och producenten på nytt aktuell. I början av 2022 släpps hans sjätte album Memoria. Därefter kommer han och hans liveband till Sverige för två spelningar.


27 mars – Stockholm, Fållan
28 mars – Göteborg, Pustervik

ERIC NAM

Eric Nam är den koreansk-amerikanske artisten, låtskrivaren, och programledaren som tog vägen via det populära TV-programmet Star Audition: Birth Of A Great Star 2 för att kickstarta sin karriär i Sydkorea. Nästa år kommer k-popartisten till Stockholm för en konsert på Klubben.


22 mars – Klubben, Stockholm

CHIVVY

I november kommer Chivvy äntligen att kunna ha en efterlängtad releasefest för sitt självbetitlade debutalbum, som bland annat hyllades av GAFFA. Albumet släpptes i maj, mitt under pandemin.


6 november – Kronhuset Kreativ Arena, Göteborg

MAGNUS UGGLA

Magnus Ugglas nyskrivna monolog Johnny The Fucker är baserad på hans senaste bok med samma namn. Ensam på scenen kommer han att bjuda på en personlig föreställning i regi av Sara Giese. Monologen har premiär på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm den 10 november men flyttar efter årsskiftet vidare till Rival, Stockholm.


25 januari - 15 februari – Rival, Stockholm

VIRUSPOJKARNA

Alltsedan pandemin startade har Viruspojkarna; Per Umaerus, Stefan Sporsén och Henrik Wallgren regelbundet, i underfundiga nya texter såväl till gamla hits som till egna nya låtar, kommenterat det aktuella läget. Nu tar man avsked tillsammans med Claes Eriksson från Galenskaparna.
 
30 oktober – Lorensbergsteatern, Göteborg
 
ANNONCE