Nyhet

Ny svensk supergrupp – "Den här låten betyder allt för mig"

GAFFA.se – allt om musik

I dag släpper nya gruppen MOR, bestående av stjärnan Mapei, den välanlitade producenten Fredrik Okazaki och hiphop-veteranen Thomas Rusiak debutsingeln Spitfire.
 
Enligt ett pressmeddelande startade allt med en session där vännerna Fredrik Okazaki och Thomas Rusiak skulle skriva musik till Mapeis kommande album, men resulterade i en helt ny konstellation istället. 
 
– Jag och Mapei har i över tio års tid sagt att vi borde jobba ihop men har aldrig kommit till skott. Har alltid älskat att jobba med Fredrik så när vi tre fick möjlighet att teama upp klickade vi klockrent! Efter bara en handfull sessions kom förslaget att vi borde bilda ett band och MOR föddes! Jag är djupt hedrad över att få skapa musik med dessa två genier, säger Rusiak i ett pressmeddelande.
 
Spitfire byter Mapei ut sin R&B-röst till ett mer rått uttryck. Låten handlar i sin tur om att vara snällare mot sig själv. 
 
– Den här låten påminner mig om att det är sunt att älska sig själv. Också trevligt när andra är med. Som ett rally, säger Mapei i samma pressmeddelande.
 
 
Grunden för Spitfire är från en gammal skiss Fredrik Okazaki gjorde 2015.
 
– Jag spelade det för Jackie (Jacqueline som är Mapei, reds. anm.) och, som hon alltid gör, freestylade och skapade hon något magiskt, säger Fredrik Okazaki och fortsätter:
 
– Jag och Thomas kokade sedan ner det som rann ut ... först tyckte vi att det var färdigt med att bara ha harpa och keyboard, men beslutade så småningom att låten förtjänar något speciellt, så vi anlitade en fullstor stråkorkester. Den här låten betyder allt för mig. MOR är det bästa jag någonsin skapat musikaliskt och jag är så stolt över att släppa denna helt fantastiska låt som det första världen kommer att höra från MOR.
 
 
Grammisnominerade Mapei påbörjade sin karriär runt 2005 och fick en hajp med låten Video Vixen som följdes upp med superhitten Don't Wait några år senare. Hennes musik har streamats över 100 miljoner gånger och hon har  samarbetat med artister som Diplo, Mark Ronson, Chance The Rapper, och åkt på turné med namn som John Legend och RZA. 
 
Thomas Rusiak är en flerfaldig Grammisvinnare och pionjär inom svensk hiphop. Han har jobbat med svenska superstjärnorna Petter och Robyn samt Slick Rick. Albumet Magic Villa och låten Hiphopper är idag klassiker inom genren och har satt en prägel hos en hel generation.
 
Fredrik Okazaki är producenten och musikern som jobbat med akter som Robyn, FKA Twigs, Yung Lean och Röyksopp.
 
Spitfire släpps tillsammans med spåret Ponys idag 21 oktober. Fullängdsalbum från MOR är att vänta våren 2022.
 
 
ANNONCE