Nyhet

Ozzy Osbourne tackar Satan för skyddet mot coronaviruset

GAFFA.se – allt om musik

Heavy metal-pionjären Ozzy Osbourne har aldrig varit tvekat när det kommer till kontroversiella uttalanden, och nu har musikern tackat en lite speciell karaktär för att han skyddade honom från coronapandemin. I ett uttalande till Metal Hammer säger Osbourne tack till Satan själv. Detta skriver Rolling Stone.

– Min fru hade viruset, min dotter hade viruset och jag fick det aldrig. Att vara en djävulsdyrkare har sina fördelar, sa musikern med glimten i ögat.

Ozzys fru Sharon Osbourne testade positivt för Covid-19 i december. Det är okänt när dottern Kelly Osbourne ska ha drabbats av viruset, men i mars lanserade hon en kampanj på sociala medier under hashtaggen #StayHomeforOzzy, som uppmanade människor att sätta sig i karantän för att skydda människor i högriskgrupper.


Ozzy har dock plågats av andra hälsoutmaningar än coronaviruset. I januari 2020 meddelade Osbourne att han har fått diagnosen Parkinsons sjukdom i en intervju i det amerikanska tv-programmet Good Morning AmericaABC News.

– Det är inte en dödsdom på något sätt, men det påverkar vissa nerver i din kropp. Och det är som att du kan ha en bra dag, en bra dag och sedan en riktigt dålig dag, sa Sharon Osbourne som också deltog i intervjun med barnen Jack och Kelly.

Ozzy fick sedan avboka sin turné i Nordamerika för att gå i behandling för sjukdomen i Schweiz.


Trots hälsoutmaningar arbetar han på ny musik för att följa upp det senaste albumet Ordinary Man från 2020. Musikerns kommande album kommer enligt uppgift att ha gästspel från Jeff Beck, Tony Iommi (Black Sabbath), Eric Clapton och Zakk Wylde. Ett utgivningsdatum har ännu inte fastställts, inte heller har albumet fått en titel.

Ozzy blev ursprungligen känd som sångare i heavy metal-gruppen Black Sabbath, som bildades 1968, där han också fick smeknamnet The Prince Of Darkness. Han fick dock sparken från gruppen 1979 på grund av problem med alkohol och droger, varefter sångaren inledde en solokarriär - också med stor framgång.

Den nu 72-årige musikerns karriär sträcker sig över mer än fem decennier och är också fokuspunkten för filmen Biography: The Nine Lives Of Ozzy Osbourne från 2020.

LÄS OCKSÅ: Billy Idol till Sverige för festivalspelning


ANNONCE