Nyhet

Paul McCartney: "Därför skriver jag inte fler autografer"

GAFFA.se – allt om musik

Paul McCartney förstår varken autografer eller selfies. Istället vill den ikoniske musikern ha en djupare interaktion med fansen som stoppar honom på gatan, skriver NME. I en intervju med Reader's Digest, citerad av NME, förklarar McCartney varför han är trött på att bli tillfrågad om autografer.

– Det har alltid varit lite underligt. ’Här, låt mig skriva ditt namn på baksidan av detta kvitto?’ Varför? Vi vet båda vem jag är, sa sångaren.

Beatleslegenden förklarade också att han inte riktigt förstår idén med att ta en selfie med fansen och att han mycket hellre skulle prata med dem istället.

– Det man brukar få är en bild i dålig kvalitet med dålig bakgrund, där jag ser lite olycklig ut. Låt oss prata istället, låt oss utbyta historier, tillade sångaren.

Nyligen talade McCartney ut om The Beatles välkända och ofta analyserade uppbrott 1970, där mycket av skulden genom åren har lagts på honom. Här sa musikern att han egentligen ville att gruppen skulle fortsätta, men att det var den andra delen av den ikoniska låtskrivarduon, John Lennon, som låg bakom splittringen.

– John ville skapa ett nytt liv med Yoko (Lennons fru, red.) John hade alltid velat bryta med samhället. Han uppfostrades av sin moster Mimi, som var ganska strikt, så han försökte alltid bryta sig loss, sa sångaren till The Guardian.

Den 2 november släpps boken The Lyrics som går genom McCartneys liv utifrån 154 texter. Från början med McCartneys barndomskompositioner, genom tiden med The Beatles och Wings, till musikerns långa solokarriär. Boken är resultatet av ett samarbete mellan den tidigare Beatles-medlemmen och den irländska poeten Paul Muldoon.

LÄS OCKSÅ: Nick Cave avslöjar favoritbaren och ger råd till alkoholister

ANNONCE