Nyhet

Petter väver ihop livsberättelsen med avskalad musik i föreställning

GAFFA.se – allt om musik

Rapparen Petter har verkat i musikens tjänst i över 20 år. Med hela 14 fullängdsalbum i sin repertoar har han sålt ut turnéer av så väl stora konserter som svettiga klubbkvällar landet över. Nu förlängs turnén En Kväll Med Petter till 2022 – en intim föreställning där publiken får följa med på Petters resa genom musiken, livet, de känslor och element som tagit honom dit han är idag, ackompanjerat av en orkester.

Sedan skivdebuten 1998 har han visat sina färdigheter som författare, sommelier, krögare och föreläsare. Han har släppt 14 skivor, vunnit Grammispriser, utsetts till Årets Talare, givit ut tre böcker och belönats med antingen guld eller platina för samtliga skivor han släppt.

– Jag har varit artist i över 20 år och visste att jag ville hålla på med det här hela mitt liv. Därför har det varit viktigt för mig att växa med min publik och alltid gräva där jag står. Det har varit en lång resa, jag har haft jäkligt kul på vägen och nu gör jag en helt unik föreställning av det, säger Petter i ett pressmeddelande.

På Petters 14:e fullängdsalbum Varholmsgatan som släpptes i juni 2020 samarbetade han för andra gången med producenten Mattias Glavå (som tidigare har jobbat med Annika Norlin, Franska Trion, Håkan Hellström, Hästpojken med flera).

 

Första gången de jobbade tillsammans var på Petters akustiska album Skeppsholmen från 2016 som öppnade dörren för ett mer avskalat livekoncept. Två datum på Vasateatern sålde slut, två extraföreställningar på China Teatern och Göta Lejon sattes in och publiken bjöds på en akustisk & avskalad konsert ackompanjerad av en rad gästartister.

En Kväll Med Petter går i samma avskalade linje där musik varvas med berättande i en intim sättning med stråkar och orkester. 

– Publiken kommer tas med på en musikalisk resa genom högt och lågt, det kommer vara stillsamt, energifullt och jag kommer ha en fantastisk orkester och stråkensemble med mig. Folk har hört mig föreläsa och här vill jag väva ihop min berättelse med min musik, fortsätter Petter.

En Kväll Med Petter hade premiär i början av 2020 men blev avbruten och framflyttad på grund av pandemins restriktioner. Den spelas under hösten 2021 och fortsätter den 20 januari 2022.

Turnéplan

2021

26 november, Eskilstuna, Lokomotivet
27 november, Helsingborg, Helsingborgs Konserthus
28 november, Malmö, Slagthuset, Teatern
2 december, Umeå, Idunteatern
3 december, Luleå, Kulturens Hus
3 december, Luleå, Kulturens Hus
10 december, Östersund, Storsjöteatern
11 december, Östersund, Storsjöteatern
12 december, Sundsvall, Tonhallen
16 december, Stockholm, Rival
17 december, Stockholm, Rival
18 december, Stockholm, Rival
18 december, Stockholm, Rival

2022

19 januari, Gävle, Gävle Konserthus (ny spelning)
20 januari, Stockholm, Rival (ny spelning)
21 januari, Stockholm, Rival (ny spelning)
22 januari, Stockholm, Rival (ny spelning)
22 januari, Stockholm, Rival (ny spelning)
30 januari, Uppsala, UKK (ny spelning)
4 februari, Örebro, Conventum (ny spelning)
11 februari, Göteborg, Stora Teatern
12 februari, Göteborg, Stora Teatern
13 februari, Jönköping, Jönköpings Konserthus

Biljetterna till de nya föreställningarna släpps på torsdag 7 oktober klockan 10.00 på allthingslive.se/petter.

LÄS OCKSÅ: Första spellistan kurerad av döva personer har lanserats

ANNONCE