Nyhet

Public Enemy-rapparen anklagad för våld mot sin hustru

GAFFA.se – allt om musik

Flavor Flav har åtalats för våld mot sin hustru i hemmet, skriver NME. Åtalet kommer efter att rapparen greps tidigare i månaden i Nevada. 

Musikern omhändertogs den 5 oktober och fördes till Henderson Detention Center efter att polisen fått ett samtal om hustruvåld. Flavor Flav ska ha tryckt sitt finger mot hennes näsa, tagit tag i henne, kastat ner henne och tagit en telefon ur hennes hand.

– I fall där det gäller våld i hemmet har historien ofta två sidor, och vi kommer att förklara vår sida i rättssalen och inte i media, sa rapparens advokat till TMZ.

Detta är långt ifrån första gången som Flavor Flav har anklagats för våld. År 1991 till exempel erkände han sig skyldig till överfall av sin dåvarande flickvän, Karen Ross, enligt Rolling Stone. Varefter han satt fängslad i 30 dagar. 2012 anklagades rapparen för våld och misshandel med ett dödligt vapen i ett bråk med sin fästmö där han hotade hennes tonåriga son med en kniv.

Musikaliskt är Flavor Flav känd som medlem och grundare av rapgruppen Public Enemy, som han bildade 1985 med Chuck D. Nyligen tilldelade tidningen Rolling Stone gruppens låt Fight The Power från 1989 en fin andra plats på en lista av de bästa låtarna någonsin. Låten handlar om att stå enade tillsammans mot samhällets mörka krafter, som rasism, och ge styrka till hela hiphop-gemenskapen.

LÄS OCKSÅ: Kanye Wests namnbyte godkänns – samtidigt dök han upp i Trollhättan

ANNONCE