Nyhet

Stockholms alternativa metal- och rockfestival är tillbaka

GAFFA.se – allt om musik

High 5ive Summer Fest, Sveriges enda festival med fokus främst på metalcore, hardcore och emo fick se sig besegrade av pandemin 2 år i rad då festivalen tvingades ställa in 2020 och 2021. Nu presenterar festivalen de 16 första artisterna som kommer till Stockholm den 1-2 Juli 2022.

– Vi har gjort allt vi kan för att få till den absolut bästa lineupen vi kunnat inför sommaren. Vi har haft både tur och otur. Vi har kunnat boka om en del band som skulle ha spelat under 2020/2021, andra inte på grund av logistiska skäl. Det kommer också mycket nytt, exklusivt och häftigt som vi ser fram emot jättemycket!, säger Stoffe Johansson, festivalbokare, i ett pressmeddelande.

Nytt inför 2022 är att festivalen flyttar tillbaka till Slakthusområdet och kommer att ta plats på den nya arenan Fållan där det ryms 1800 personer. Fållan som är utrustad med två scener, en lite mindre scen och en större huvudscen, kommer också ha ett festivalområde utomhus på plats under High 5ive Summer Fest.


– Det kommer vara ett fullspäckat schema över två dagar. Utöver alla grymma artister kommer vi ha en rad med olika happenings, intervjuer, signing sessions och annat skoj på festivalområdet där man kan äta, dricka, hänga med sina vänner och bara ha det bra mellan banden, säger Maja Jogre, projektledare för festivalen, i ett pressmeddelande.

Några av huvudakterna som presenteras så här långt på festivalen 2022 är det brittiska poppunkbandet Neck Deep, som gör sin enda konsert i Skandinavien. Dessutom spelar albumaktuella progressiva metalbandet Vildhjarta, som gör sin enda spelning i Sverige 2022 på festivalen, det japanska metalcorebandet Crystal Lake och tyska partycorebandet Eskimo Callboy och många flera.

Nedan kan du se musikvideon till Vildhjartas singel När De Du Älskar Kommer Tillbaka Från De Döda:

Läs mer och köp biljetter på festivalens hemsida www.high5ivesummerfest.se.

LÄS OCKSÅ: Megadeth-basisten talar för första gången ut efter att han fick sparken


ANNONCE