Nyhet

Swedish House Mafia: "Det går inte att komma undan med att gömma något"

GAFFA.se – allt om musik

I en intervju av Zane Lowe på Apple Music 1 med Swedish House Mafia så berättar de om samarbetet med The Weeknd på nya singeln Moth To A Flame, längtan efter att turnera och att bli känslosamma över sina egna låtar.Swedish House Mafia berättar om samarbetet med The Weeknd.

– Självklart har vi varit fans av honom länge och kanske alltid hoppats att vi en dag skulle göra något tillsammans. Vi visste inte hur det skulle hända, men till slut träffades vi och det var bra vibe, säger Sebastian Ingrosso.

– Han har ett väldigt bra öra och vet exakt vad som händer i en låt, in i minsta detalj. Det går inte att komma undan med att gömma något. Han kommer säga: 'Åh 1 min och 30 sek in i låten fanns det ett ljud, för 500 versioner sedan, som saknas nu, snälla lägg tillbaka det'. Han är väldigt noggrann, säger Steve Angello.

– Vi fick reda på att han var ett stort fan av oss. Och Sal, som är bådas manager, satte ihop oss. Sedan var allt bara väldigt organiskt. Vi hängde och hade en riktigt sen kväll i L.A. och gick till studion. Sedan spenderade vi några dagar tillsammans, hade kul, lyssnade på musik och pratade idéer. När du klickar med någon och uppskattar personens musik, då är det så självklart. Det är som en vänskap. Vi har bra vibe och det är nyckeln, för ibland när du jobbar med många olika människor känns det påtvingat. Vi älskar Abel (The Weeknds riktiga namn är Abel Makkonen Tesfaye, red.) som artist och vad han står för visuellt och artistiskt. Vi har gjort det här så länge och lärt oss att passion alltid vinner, fortsätter Steve.

– Han har också en väldigt unik röst som verkligen låter bra i sig själv. Vi fick verkligen hålla tillbaka musiken för att göra plats för hans röst. Jag tror att det var nyckeln att förstå, att om det här ska fungera behöver vi hålla det nedskalat och fokusera på Abels röst. Sedan kan vi göra vår grej, säger Sebastian.

– Hans röst är fantastisk. Det är inte svårt att veta vad du behöver göra för han uttrycker sig så dynamiskt. Det hände bara. Det är som magi, inflikar Steve.

Swedish House Mafia pratar om att bli känslosamma över sina låtar.

– Det händer inte med varje låt, men när det gör det är det som en krigszon. Det är som att jag gråter till en låt som någon annan har gjort, men egentligen är det jag som gjort den. Det är overkligt. Det är en overklig känsla när du kan känna så stark koppling till din egen låt, även om du hört den 10 000 gånger under processen, du borde vara trött på den. Om den fortfarande ger dig de känslorna efter 10 000 gånger, då är det kanske bra, säger Sebastian.

Bandet går sedan in på att de saknar turnerandet.

– Vi pratade om det igår och Seb sa det bäst; när du inte är ute och turnerar så saknas en del av ditt hjärta. Det är något i livet som saknas. Och det faktum att vi har möjligheten att göra detta igen, det är fantastiskt. Vi pratar om det varje dag. Vi kan inte vänta. Vi skulle kunna åka ut på turné om två timmar, avslutar Steve.

Intervjun i sin helhet kan du se nedan:LÄS OCKSÅ: Mikael Damberg: "Man lockar in unga människor i gängkulturen"
ANNONCE