Nyhet

Tove Styrke startar dansbandet Tove Styrkez – som chockar publiken

GAFFA.se – allt om musik

Efter junis singel Mood Swings, återvänder Tove Styrke nu med nya låten Start Walking. Skriven tillsammans med en rad internationella hitmakare som står bakom några av de senaste årens allra största globala hits som till exempel Dua Lipas New Rules och Don't Start Now. Samtidigt introducerar Tove dansbandet Tove Styrkez.

Förra helgen var Tove tillbaka på livescenen med fullt band för första gången på flera år. På sin headlinespelning på Popaganda-festivalen i Stockholm överraskade hon jublande fans med denna då ännu osläppta dansanta singel.

– Jag är besatt av den här låten. Den är uptempo med en sorglig text vilket är bland den bästa kombo jag vet. Den handlar om en person som vet att en relation är över och om hur mycket det suger att behöva vara den som faktiskt säger tack och hej, säger Tove Styrke i ett pressmeddelande.

Låten är producerad och co-skriven av engelske Lostboy (Griff, Anne-Marie, Tom Grennan, Rita Ora), men Tove har även samarbetat med hitmakare som Caroline Ailin (Dua Lipa New Rules + Don’t Start Now, Charli XCX, Julia Michaels) Sly (Shawn Mendes, Dua Lipa, The Chainsmokers) och Pablo Bowman (Cheat Codes, Marshmello, Alan Walker)

Till musikvideon startade Tove Styrke det 70-talsdoftande dansbandet Tove Styrkez. De turnerar runt på de svenska landsvägarna, men skrämmer halvt ihjäl publiken med sina oväntade inslag i showen. Bandet innehåller bland annat det nya indie-stjärnskottet Esther och i den chockade publiken hittar vi artistkollegan Grant. Videon är regisserad av Oskar Gullstrand.

– Videon handlar om ett dansband på folkparksturné, med twisten att de har övernaturliga krafter. Min pappa spelade i ett dansband (Max Fenders) på 70-talet och det var därifrån jag först fick idén. Tänk Stranger Things, men 70-tal, ett frosseri i dåtidens dansbandskultur som utspelar sig på folkparksscener och vindlande landsvägar. Jag kan inte för mitt liv förstå att denna video inte redan fanns, så nu får ni det av mig; blixtar, lazers och "Tove Styrkez", säger Tove Styrke.

LÄS OCKSÅ: Veronica Maggios överraskning: "Vi måste få spela NU!"

ANNONCE