Nyhet

Veronica Maggios överraskning: "Vi måste få spela NU!"

GAFFA.se – allt om musik

En av Sveriges största popstjärnor just nu, Veronica Maggio, släpper ett nytt album och åker ut på en turné inom kort.

2019 släpptes albumet Fiender Är Tråkigt som samarbetades fram med Jocke Berg och föregicks av singlarna Tillfälligheter och Kurt Cobain. När Veronica Maggio skulle uppträda med albumet tog hon över Gröna Lund i Stockholm under tre kvällar i rad, något som aldrig tidigare hade gjorts. Under dessa tre kvällar kom det hela 51 000 personer vilket blev nytt publikrekord för Grönan (Louis Armstrongs spelning 1962 hade det gamla rekordet på 35 000 besökare). 

Nu är Veronica åter aktuell med ny musik. Imorgon släpper hon singeln På En Buss och 29 oktober släpps första delen av hennes sjunde album Och Som Vanligt Händer Det Något Hemskt som innehåller sommarens singel Se Mig.

– Jag har gått på eller av en turnébuss så många gånger och varit osäker på om jag längtat bort eller hem. Jag har stått i ett festivalrus med glitter och tårgas i luften och gråtit utan att vara säker på varför. Min nya singel På En Buss handlar om när man för en gångs skull ser saker klart, säger Veronica Maggio i ett pressmeddelande.

Nu står det även klart att hon åker på turné i december, med start i Lund och vidare till fler svenska städer.  

– Efter vad som kändes som mer än tusen år utan spelningar, vaknade jag och kände: vi måste få spela NU! Tydligen var alla lokaler uppbokade och det verkade omöjligt att hinna få ihop en turné. Jag sa att det MÅSTE gå på något sätt och slutade aldrig tjata – och till slut gick det! Det blir en liten turné i december för att fira släppet av det nya albumets första del. Jag känner starkt att det kommer bli som en dröm. Svettigt, euforiskt och alldeles, alldeles underbart. Ses snart!

Turnéplan:

10 dec, fre - Lund, Mejeriet 

11 dec, lör - Helsingör, Kulturvaerftet 

12 dec, sön - Köpenhamn, Vega 

17 dec, fre - Vara, Vara Konserthus Blackbox 

18 dec, lör - Karlstad, Nöjesfabriken 

19 dec, sön - Örebro, Frimis

Biljetter hittas här allthingslive.se/artist/veronica-maggio.

ANNONCE