Nyhet

Åre Sessions släpper de sista artisterna för i år

GAFFA.se – allt om musik

Mellan den 28 april och 1 maj 2022 är musik- och skidfestivalen Åre Sessions tillbaka igen och idag släpps de sista artisterna samt speldagar. På lineupen adderas Markus Krunegård, Bella Boo, Hanna Järver, Random Bastards DJ-set (Erk, Gonza-Ra, Academics och Jørg), Jelassi, Maxida Märak och Casper The Ghost.

Det kreativa kollektivet Random Bastards firar 20 år tillsammans. År 2002 sammanfördes dem i Norrlands Umeå via sitt gemensamma intresse för film, musik, snow- och skateboarding. Idag producerar de musik och styr skivbolag till att skapa event, kläder och konst. De avslutar festivalen på söndagen med ett DJ-set av Erk, Gonza-Ra, Academics och Jørg.

Upplägget är att besökarna får en festivalbiljett på köpet av liftkortet och Åre Sessions har under sina tidigare upplagor lockat runt 10 000 besökare varje år. Med fokus på att boka den nordiska musikscenens främsta namn. På scen i år kan man bland annat se: Thåström, Miriam Bryant, The Hellacopters, Mona Masrour, Benee (från Nya Zeeland) och A36.

Även ett dussintals DJ:s kommer att spela runtom i Åre på de olika spelställena. Även nytt för i år är att Red Bull kurerar en scen under festivalen där de bokat vad de anser är tre av hiphop-Sveriges mest intressanta namn idag: Jae, Adaam och Greekazo.

Torsdag 28/4:
Thåström

Fredag 29/4:
The Hellacopters
A36
Markus Krunegård
DJ Seinfeld
Nicole Sabouné
Axel Boman
Mona Masrour
Bella Boo
Jelassi
Nea
Casper The Ghost
Red Bull: Ord Mot Ord

Lördag 30/4:
Miriam Bryant
Hurula
Benee
Imenella
Estraden
Sofia Kourtesis
Broder John
Bella Boo
Gerd
Hanna Järver
Ellen Krauss
Maxida Märak
Ros
Storken & Storkenland

Söndag 1/5:
Random Bastards DJ-set (Erk, Gonza-Ra, Academics & Jørg)

LÄS OCKSÅ: Viagra Boys är tillbaka med ny musik – och omfattande världsturné

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE