Nyhet

Åre Sessions släpper fler artister – raptävling kurerar en scen

GAFFA.se – allt om musik

Med knappa tre veckor kvar inför årets första festival, Åre Sessions, släpps fler artister. Den tidigare grammisvinnaren, Imenella, som nyligen släppt debutalbumet Gemini kommer bjuda på ett framträdande. Popbandet Estraden som står bakom hits som Bra För Dig (med Victor Leksell) och Mer För Varandra (med Norlie KKV) kommer också att uppträda.

Nytt för i år är att raptävlingen Red Bull: Ord Mot Ord kurerar en scen för att visa vad de anser är tre av hiphop-Sveriges mest intressanta namn. 20-årige Uppsalabon Jae som vann förra årets upplaga är tillbaka. Med sin djupa röst både rappar och sjunger han texter som han även skriver själv. Adaam tog redan som 16-åring plats på den svenska rap-scenen med låtarna Wave, Grindar och Trap$tar. Sedan dess har Märsta-rapparen florerat på Spotifys Top 50-lista med hits som Topp, Dansa, A.D.A.M. och ABTI. Hässelbyrapparen Greekazo debuterade 2019 och har sedan debuten blivit en av Sveriges främsta rappare, endast 20 år gammal. Debutsingeln HotSpot klättrade snabbt på listorna och har idag streamats över 40 miljoner gånger.

Mellan den 28 april och 1 maj är musik- och skidfestivalen Åre Sessions tillbaka igen. Upplägget är att besökarna får en festivalbiljett på köpet av liftkortet, och under tidigare upplagor har man lockat runt 10 000 besökare varje år. Festivalen har ett fokus på att boka den nordiska musikscenens främsta namn.

LÄS OCKSÅ: Tre stora svenska akter klara för nöjesparkens scen

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:


ANNONCE