Nyhet

Arre! Arre! släpper nytt album – och lägger ner

GAFFA.se – allt om musik

Punk- och riot grrrl-bandet Arre! Arre! släpper nytt album och gör sina sista spelningar i sommar, enligt ett pressmeddelande. De skriver:

”Hej babes! Ert favourite grrrl gang har ett announcement så listen up! Idag släpper vi vårt BÄSTA och SISTA album: We Ride the Universe.

Detta blir även sista sommaren som vi i Arre! Arre! kommer förgylla live-scener. Ni hörde det rätt ja, vill ni se oss live så är det nu eller aldrig! Vi kommer alltid finnas som grrrl gang och kommer hålla på musik i den mån vi känner för, men nu är det slut med våra live-framträdanden. Vi har ett gäng spelningar på G så kom och se oss, och boka oss för fan innan vi packar ihop live-kitet. Legends never die!”


Det Malmöbaserade bandet nominerades i kategorin Årets rock på P3 Guld galan 2016, och vann senare i samma kategori 2019 med albumet Tell Me All About Them. De har också spelat tidigare på Roskildefestivalen och Way Out West.

Det nya albumet uppges vara kryddat med allt från postpunk och 60-talsballader till James Brown och Spice Girls. Albumet, som behandlar motorcykelkultur och kvinnliga MC-gäng, är producerat av Joakim Lindberg (Solen, Hater, Yast, Hey Elbow), som också producerade deras senaste EP Heavy Breathing.

Bandet avslutar sitt statement med att skriva:


”Tack för all pepp och kärlek ni gett oss de senaste tio åren. <3

It’s been a hell of a ride. //Arre! Arre!”

LÄS OCKSÅ: KRÖNIKA: "I en perfekt värld skulle Arre! Arre! ta U2:s plats"


ANNONCE