Nyhet

Förstörd gitarr från kultförklarad Oasis-kväll auktioneras ut

GAFFA.se – allt om musik

Galleriet Artpèges har fått tag i en Gibson ES-355 som ursprungligen tillhörde Noel Gallagher kvällen då Oasis upplöstes. Nu ska den återställda gitarren ut på auktion, skriver The Guardian.

Instrumentet förstördes i samband med ett bråk mellan bröderna Gallagher under rockfestivalen Rock En Seine i Paris 2009. Det berömda bråket kom att bli spiken i kistan för bandet som senare upplöstes. Det var förbandet Bloc Party som först gick ut med att Oasis inte skulle inta scenen. Många i publiken trodde att det var ett skämt, tills skärmar på båda sidor om huvudscenen visade meddelandet: "Som ett resultat av ett bråk inom bandet har Oasis-spelningen ställts in."

Galleriet Artpèges är specialiserat på att samla in, uppskatta och återauktionera anmärkningsvärda artefakter från musikens värld. Inklusive instrument och ljudutrustning. Jonathan Berg, medgrundare av Artpéges menar att händelsen är ett “kultögonblick” i musikhistorien. 

Auktionen startar 17 maj och utgångspriset kommer att ligga på runt 1,1 miljoner kronor. Man räknar med att slutsumman kan hamna på runt fyra miljoner kronor.

DUELLEN: Blur vs. Oasis

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE