Nyhet

Liseberg ändrar upplägg – tar betalt för konsertbiljetter

GAFFA.se – allt om musik

Tidigare har konserterna på Liseberg ingått om man som besökare köpt Lisebergskortet, vilket också gett fri entré resten av året. Nu inför nöjesparken ett nytt system för biljetterna. Från och med i år krävs det att man har ett Lisebergspass (vilket är samma sak som Lisebergskortet fast med nytt namn) plus en konsertbiljett för att få komma in på konsertområdet, skriver GP.

Konsertbiljetterna kommer kosta 50 kronor per biljett. Nytt är också att man begränsar antalet personer framför scenerna, framför Stora scenen kommer det att finnas plats för 10 – 12 000 personer och framför Lilla scenen max 1 700.

– Efter pandemin finns det en större vana att planera och det kan vara skönt att veta att man har sin plats, säger Ebba Källeskog, PR- och pressansvarig på Liseberg till GP.


Lisebergspasset kostar 345 kronor och konsertbiljetten för 50 kronor tillkommer för varje ny konsert, men har samma pris oavsett artist.

– Konsertupplevelsen kommer att bli bättre och vi kan förbereda oss på ett annat sätt när vi vet hur många som kommer, säger Lisebergs underhållningschef Per Alexanderson till GP.

Han fortsätter med att berätta att konceptet kommer att utvärderas redan efter de första konserterna, för att se om det går att skruva lite på publikkapaciteten. Samtliga biljetter släpps den 20 april på Lisebergs hemsida och man kan köpa max fyra biljetter per person och konsert.


Klara artister för sommarens konserter på Liseberg är bland andra Tom Jones, Zara Larsson, Sarah Klang, The Hellacopters, Brad Paisley, Clutch, Jakob Hellman och Einstürzende Neubauten.

LÄS OCKSÅ: 14 nya artister till Lisebergs musiksatsning

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE