Nyhet

Lykke Li gästar Jamie xx med premiärlyssning av ny låt

GAFFA.se – allt om musik

I senaste avsnittet av Interludes Radio med The xx på Apple Music 1 gästades Jamie xx av Lykke Li som bjöd på en förhandslyssning av nya låten Highway To Your Heart från det kommande albumet. Du kan höra den cirka 45 min in i avsnittet om du är prenumerant på tjänsten, det går även att testa tjänsten en månad gratis via samma hemsida.
 
– På många sätt känner jag att låten representerar längtan efter sommar eller kärlek. De där tidiga sommardagarna när du fortfarande är på väg ut från en riktigt mörk plats, när dagarna blir längre och du går hem mitt i natten då det fortfarande är ljust ute. Speciellt för svenskar tycker jag att sommarens tidiga dagar är väldigt känslosamma och intensiva. Sommaren representerar den där tiden då du kanske kommer att bli kär, eller att saker kanske kommer lösa sig. Den handlar om att hoppas, längta, önska, och lida lite också. Jag hoppas du tycker om den, säger Lykke Li i programmet. 

Jamie xx berättar även om sin senaste singel Let's Do It Again:

– Jag började göra den vid en tidpunkt då vi inte var säkra på när vi skulle kunna göra saker igen. Jag såg fram emot dagen då jag skulle hitta tillbaka till det jag älskar. Det är som en berg- och dalbana. Jag försöker jobba på massor av ny musik just nu och mitt humör ändras ungefär 20 gånger om dagen. Men det finns inget bättre än när du får det där ögonblicket då allt bara klickar.


 
I avsnittet gästar även Romy, Oliver Sim, The Avalanches, DJ Koze och Floating Points som delar sina bästa sommarbangers. 

BÄST JUST NU: Hatknullar patriarkatet

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE