Nyhet

Maggios och Linnros musik blir teater

GAFFA.se – allt om musik

Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm sätter i höst upp en pjäs baserad på musik av Veronica Maggio och Oskar Linnros, enligt ett pressmeddelande. Oscar Töringe, känd från TV-serien Tunna Blå Linjen och Louise Peterhoff, från TV-serien Det Som Göms I Snö har huvudrollerna i pjäsen som har fått namnet Alltid Vara Vi. Den utgår från skivorna Satan I Gatan (2011) av Veronica Maggio från och Vilja Bli (2010) av Oskar Linnros.

Det är Alexander Mørk-Eidem som tillsammans med Lisa Östberg har skapat en fiktiv historia av textraderna. Pjäsen skildrar berättelsen om ett framgångsrikt band som återförenas efter många år.

I P3 berättar Mørk-Eidem att pjäsen är lite true crime och att manusgruppen har noga studerat albumen från olika perspektiv för att ta reda på hur saker har skett. 


– Dessa två album av Maggio och Linnros var under en period soundtracket till mitt liv. Det var något med krocken mellan texternas vemodiga grundton och melodierna som gick i dur. Målet är att få till den bitterljuva känslan på scenen. På ytan följer vi ett bands återförening i en studio, men genom musiken kan vi ana en berättelse om kärlek och svek, separation och försoning. Ett drömprojekt för mig, säger han i ett pressmeddelande.

Föreställningen har premiär i Stockholm den 14 oktober.

LÄS OCKSÅ: First Aid Kit i samarbete med indie-ikon


Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE