Nyhet

Molly Sandén gör officiella EM-låten 2022 – "en riktig håll käften-låt”

GAFFA.se – allt om musik

Nu är det klart att Molly Sandén gör den officiella EM-låten – Vi:et I Vinsten – som är tänkt att bära fram det svenska laget till nya framgångar i sommar. EM i England är sommarens stora fotbollshöjdpunkt, och mästerskapet kommer bli det allra största hittills på damsidan med tusentals svenska supportrar på plats. Landslaget ser möjligheten att gå hela vägen, och med de förväntningarna krävs en låt som håller samma nivå.

– Molly har skrivit en riktig 'håll käften-låt' till EM, säger landslagets kapten Caroline Seger i ett pressmeddelande.

Molly Sandén var den musiker som nämndes allra mest när spelarna i landslaget ombads önska artist för officiella EM-låten. Kontakt togs, och efter ett möte mellan Molly och några spelare i laget påbörjades arbetet med att skriva och producera EM-låten.


Jag blev sjukt rörd när Caroline hörde av sig och frågade om jag ville skriva deras officiella EM-låt. Jag är såklart ett stort fan och har följt och beundrat deras spel ända sen jag var liten och själv spelade fotboll, säger Molly Sandén och fortsätter:

– Jag kände en utmaning i att skriva en låt med alla de där stora känslorna som laget får mig att känna – utan att det skulle bli för glatt. Därför var det viktigt för mig att få träffa delar av laget så jag fick en bredare bild av vad texten kunde ta avstamp i. Vi satt länge och pratade om damfotbollens historia, och det gjorde mig både upprörd men också peppad att få berätta om deras imponerande resa. Att kärleken till fotbollen är det som fått dem att fortsätta och att INGET kommer före VI:et i vinsten.

Lagkapten Caroline Seger har varit involverad i kontakterna med Molly och ser verkligen fram emot att låten ska få släppas till allmänheten i juni.

Molly är enligt mig vår nutida största artist, så att det är just hon som gör vår officiella EM-låt känns både stort och overkligt. Lika stor röst som hon besitter, lika stort hjärta har hon som människa och är en fantastisk förebild, säger Caroline Seger och kommenterar själva låten:

Jag fick rysningar vid första tonen av låten, som genomsyras av kraft samt representerar oss i laget och framtiden på bästa sätt. Det är inte en typisk heja Sverige-låt, utan det finns en tanke och mening bakom varje ord i texten.


Vi:et I Vinsten är skriven och producerad av Molly Sandén tillsammans med Maria Smith och Victor Thell som också utgör popduon Smith & Tell. Låten släpps den 10 juni inför mästerskapet där Sverige spelar sin premiär mot Nederländerna den 9 juli i Sheffield.

LÄS OCKSÅ: Artisterna som pryder listan över årets 100 kvinnor

Kolla in veckans bästa låtar (uppdateras varje onsdag):


ANNONCE