Nyhet

Rockfestivalen ställs inte in – men flyttas fram

GAFFA.se – allt om musik

Sedan lanseringen i augusti förra året har den nya festivalsatsningen Downtown Riot gjort flera bokningar. Festivalen som skulle ha ägt rum den 6-7 maj på Fållan i Stockholm hade bokat band som Raised FistLokThe Baboon Show och många fler. Andra inslag var att det även skulle bjudas på liveunderhållning från Sthlm Wrestling, tre konstutställningar samt festivalens egen efterfest Downtown Riot Nightclub där Dregen skulle stå i DJ-båset. Även Downtown Riot Unsigned lanserades som är en tävling för unga band där priset var en plats på festivalens lilla scen. 

Festivalen har fokus på rock, hårdrock och metal. Klara och utannonserade band hittills är, förutom de redan nämnda: CorrodedCyhraBombusElectric BoysScarletThe HawkinsVA RocksThe Generals och Eradikated. Alltså allt ifrån bluesbaserad rock’n’roll till hård thrash metal. 

Efter en lång period med inställda och framflyttade spelningar var banden taggade. Men nu meddelar arrangören att festivalen flyttas fram på grund av att den inte har nått sina försäljningsmål.

– Med mindre än en månad kvar till festival står vi inför faktumet att vi inte kommer att kunna genomföra Downtown Riot som planerat den 6-7 maj. Trots omfattande marknadsföring och fin draghjälp av såväl band som partners, är sanningen vi inte kan bortse ifrån att vi helt enkelt inte nått våra försäljningsmål, säger arrangören i ett Facebook-inlägg.

Festivalkonceptet Downtown Riot lanserades mitt under pandemin, när det fortfarande rådde hårda restriktioner världen över.

– Vi ville och trodde att vår fantastiska line-up och alla planerade aktiviteter ändå skulle bära oss hela vägen i mål. Tyvärr har det inte infriats sedan restriktionerna släpptes. Vi vet att många musikälskare redan sitter på flertalet biljetter till konserter och evenemang som skjutits upp, att världsläget är osäkert och att situationen generellt är unik och svårmanövrerad. DÄRFÖR STÄLLER VI INTE IN!, hälsar arrangören.

Festivalen flyttas istället fram och ett nytt datum är under planering.



LÄS OCKSÅ: Korn kommer till Sverige för en intim spelning

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:


ANNONCE