Nyhet

The Weeknd och Swedish House Mafia ersätter Kanye West

GAFFA.se – allt om musik

Nyligen startades en namninsamling för att få Ye (tidigare Kanye West) avbokad till festivalen Coachella, där han skulle framträtt som headliner.

Förslaget kom efter hans avstängning från Instagram, där han i mitten av mars blockades i 24 timmar efter att ha brutit mot plattformens regler mot mobbning, trakasserier och hatretorik. Han ska då bland annat ha använt rasistiska skällsord mot programledaren Trevor Noah.

Efter händelsen fick namninsamlingen medvind och Ye ställde till slut in sitt framträdande, enligt Variety, som pratat med en källa från festivalen. Orsaken till avbokningen är inte klarlagd, men enligt källan hade Ye inte hade börjat repetera. Travis Scott var också planerad att framträda tillsammans med Ye, men har också blivit inställd.

Nu meddelar Coachella själva att Swedish House Mafia och The Weeknd ersätter Ye som dragplåster under söndagen. I ett inlägg på Instagram har festivalen delat en ny poster med båda artisternas namn tillsammans, vilket också innebär att de kommer att framträda gemensamt.

– Jag ser verkligen fram emot det här, att Swedish House Mafia och The Weeknd avslutar söndag kväll. Coachella har en särskild relation med Abel [The Weeknd reds. anm.] och jag är så tacksam över det här framträdandet med dessa ikoniska artister, alla på samma scen.”, säger Paul Tollett, arrangör för Coachella, till Variety.

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Coachella (@coachella)

LÄS OCKSÅ: Kanye West ställer in sitt uppträdande på Coachella

ANNONCE