Nyhet

Tim Berglings mamma om saknaden – fyra år senare

GAFFA.se – allt om musik

Den världsberömda musikproducenten, låtskrivaren och DJ:n Tim Bergling, känd under artistnamnet Avicii, valde 2018 tragiskt nog att avsluta sitt eget liv då han led av psykisk ohälsa.

Avicii slog igenom internationellt med låten Levels 2011 och började sedan att jobba med stora namn som Madonna och Robbie Williams. 2016 slutade Avicii att turnera efter en rad sjukhusinläggningar kopplade till hög alkoholkonsumtion.

Efter Aviciis död 2018 gick familjen ut med ett öppet brev om att Tim Bergling bara ville ha lugn och ro efter många år av extrem stress. Familjen beskrev också att sonen var känslig och inte gillade rampljuset och att Avicii därmed inte var lämpad för att vara en del av pengamaskinen han befann sig i.

Familjen har sedan dess etablerat Tim Bergling Foundation, som syftar till att stödja människor och organisationer som arbetar med psykisk ohälsa och suicidprevention.

I en intervju med Aftonbladet berättar skådespelaren Anki Lidén, som idag fyller 75 år och är mamma till Tim Bergling, att hon nu fyra år senare i sorgearbetet fortfarande inte kan lyssna på musiken. 

– Om jag inte är beredd att höra den om den exempelvis spelas på radion är det som att få ett slag i magen. Det är otroligt tungt. Däremot har han ju fått otroligt mycket uppskattning efter sin död vilket känns fint. Tim fick leva ett kort liv, men fick verkligen göra det han drömde om.

Har du eller någon du känner självmordstankar så kan du hitta hjälp på Mind Självmordslinjen där du kan chatta via mind.se eller ringa på telefon 90101.

LÄS OCKSÅ: Interaktivt hyllningsmuseum om Avicii öppnar

ANNONCE