Nyhet

Coldplay till Sverige – turnerar med förnybar energi

Bland annat kommer kinetiska dansgolv och el-genererande cyklar hjälpa till att driva konserterna.

Coldplay genomförde nyligen sex slutsålda spelningar på Wembley Stadium i London. Nu meddelar bandet att deras Music Of The Spheres-turné fortsätter med flera stopp i Europa under nästa sommar, däribland Ullevi i Göteborg, enligt ett pressmeddelande.

De nya turnédatumen teasades först i musikvideon till låten Humankind, där namn på flera olika städer syns swisha förbi i videons inledning. Se den här:

Bandet meddelade under 2019 att de skulle pausa turnerandet eftersom att det var ohållbart ur miljösynpunkt. Sedan dess har de ingått ett partnerskap med BMW och under den kommande turnén kommer 40 stycken elbilsbatterier hjälpa till att driva varje föreställning, som enligt bandet ska genomföras med 100% förnybar energi på nästan alla platser.

På en hemsida som beskriver turnéns hållbarhetsinitiativ framgår det att kinetiska dansgolv kommer att installeras på arenorna, så att fansens dansande konverteras till energi som ”bokstavligen hjälper till att driva showen”. Det kommer även att finnas el-genererande cyklar för samma ändamål.

Solpaneler och vindkraftverk kommer att finnas på varje spelställe och bandet ger också ett löfte om att minska sina utsläpp med 50%, jämfört med tidigare turnéer. Fans som reser hållbart till konsertstället får förmåner, och ett träd planteras för varje såld biljett.

Bandets besök i Sverige blir det första sedan 2017 och de intar Ullevi den 8:e och 9:e juli 2023.

LÄS OCKSÅ: COLDPLAY KOMMER ATT SLUTA SKAPA MUSIK – TILLKÄNNAGER SLUTDATUM
ANNONCE