Nyhet

In Flames ger Sverigespelningar med välkända förband

De tar med sig vännerna i At The Gates, Imminence och Orbit Culture till Hovet i Stockholm den 16 december och Scandinavium i Göteborg den 17 december.

In Flames har haft betydelse för metalscenen på flera sätt genom karriären. Först som förnyare av melodisk dödsmetall på 90-talet, som influens för 2000-talets framväxande metalcore och på senare tid som en akt på den progressiva, alternativa metalscenen. Göteborgarna i In Flames bildade bandet 1990 och den första framgången kom med den tredje skivan The Jester Race från 1996. Det senaste albumet, I, The Mask från 2019, beskrevs av GAFFAs recensent som att de "tar hem segern med ilsken tyngd och känslig mjukhet". Recensionen i sin helhet kan du läsa här.

Tidigare i år återvände bandet med State Of Slow Decay, den första singeln sedan återkomsten till skivbolaget Nuclear Blast. Tidigare i veckan släpptes andra singeln The Great Deceiver.


Den 16 december kommer In Flames att tillsammans med vänner att inta Hovet och den 17 december Scandinavium. At The Gates är precis som In Flames en av pionjärerna inom svensk dödsmetal och var med och formade det som har kommit att kallas Göteborgssoundet. Efter att släppt album som Terminal Spirit Disease (1994) och Slaughter Of The Soul (1995) tog bandet en paus 1996 för att göra albumcomeback med At War With Reality 2014. Sedan dess har bandet släppt ytterligare två album, senast The Nightmare Of Being (2021) som GAFFAs recensent beskrev som att kärnan var klassisk men att det blev som bäst i det udda. Recensionen i sin helhet kan du läsa här

Imminence spelar metalcore med en sångare och textförfattare, Eddie Berg, som är en klassiskt skolad violinist. Bandet släppte nyligen sitt fjärde studioalbum, Heaven In Hiding (2021).

Orbit Culture släppte 2020 albumet Nija som bjöd på aggressiv och melodisk dödsmetall. De följde upp albumsläppet med EP:n Shaman året därpå.

Datum 2022
16 december – Hovet, Stockholm
17 december – Scandinavium, Göteborg

Biljetter släpps den 5 augusti klockan 11.00 via LiveNation.se.


ANNONCE