Nyhet

Punkgitarristen Gord Lewis hittad död – utreds som mord

Teenage Head-medlemmen blev 65 år.

Söndagen den 7 augusti hittades 65-årige Gord Lewis (längst till höger på bilden), gitarrist i det kanadensiska punkbandet Teenage Head, död i sin lägenhet i Hamilton, Ontario.

Enligt Toronto Star utreds fallet som ett mord. Gärningsmannen sägs vara Lewis 41-årige son och har gripits och åtalats för "andra gradens mord", vilket är den svenska motsvarigheten till överlagt mord eller medhjälp till mord som inte har speciella omständigheter.

Bandet Teenage Head har publicerat ett inlägg på sin Instagram-profil där man kommenterar förlusten:

"Vi är förkrossade och försöker fortfarande bearbeta förlusten av vår vän, bandkamrat och bror Gord Lewis. Våra hjärtan går ut till hans familj och alla som kände och älskade honom. Gord var en kraft och inspiration för många. Du togs ifrån oss alldeles för tidigt”.

Gord Lewis grundade Teenage Head redan 1975 tillsammans med sångaren Dave Desroches och trummisen Frankie Venom. Gruppen fick sitt genombrott under 1980-talet, inte minst med deras andra album Frantic City, som innehöll spår som Let's Shake och Somethin' On My Mind. Deras senaste album släpptes 2008.

LÄS OCKSÅ: Darryl Hunt från The Pogues är död
ANNONCE