Nyhet

The Halo Effect skriver metal-historia

Metalbandet seglar upp på albumlistan en vecka efter release.

Det svenska metalbandet The Halo Effect, bestående av fem tidigare medlemmar ur In Flames: Jesper Strömblad, Daniel Svensson, Peter Iwers, Niclas Engelin och Mikael Stanne, släppte sin albumdebut Days Of The Lost den 12:e augusti.

I skrivande stund har plattan klättrat upp till en förstaplats på Sverigetopplistans ”veckans albumlista”, vilket tros göra Days Of The Lost till det första debutalbumet från en metal-akt att toppa listan redan en vecka efter release, skriver Blabbermouth. Albumet har också landat en sjätteplacering på tyska albumlistan.

I en intervju med GAFFAs Jesper Robild pratar trummisen Daniel Svensson om kopplingen till In Flames:


– Vi skriver låtar vi vill lyssna på och vill spela. Det är det här vi diggar just nu. In Flames är helt ointressant i den här kontexten, vi har inte ens funderat på det. Sen är det klart att det låter lite In Flames och Dark Tranquility, det sitter i våra fingrar. Jag förstår att folk gör kopplingen men det är ovidkommande för oss.

Bandet spelade på senaste upplagan av Sweden Rock Festival och är för tillfället på turné tillsammans med Amon Amarth och Machine Head. Till hösten besöker de Hovet i Stockholm för en konsert den 24:e september.

LÄS OCKSÅ: SNÄLL-METAL FRÅN FEM FORNA IN FLAMES-MÄN


ANNONCE