Nyhet

Axl Rose kastade mikrofon under konsert – kvinna träffad i ansiktet

"Om mitt huvud hade varit vridet och den hade träffat mig i tinningen, hade jag kunnat dö."

I början av förra veckan spelade Guns N’ Roses i Adelaide, Australien. I slutet av konserten kastade frontmannen Axl Rose sin mikrofon ut i publikhavet, med resultatet att den träffade en kvinna rakt i ansiktet, enligt NME.

Kvinnan, med namnet Rebecca Howe, berättar för tidningen Adelaide Advertiser att händelsen skedde under den sista låten, Paradise City.

– Han böjde sig ner och kastade mikrofonen ut i publiken … Och sen, pang, rätt på näsan. Tänk om det var lite mer åt höger eller vänster? Jag hade kunnat förlora ett öga … Tänk om den hade träffat mig i munnen och krossat mina tänder? Om mitt huvud hade varit vridet och den hade träffat mig i tinningen, hade jag kunnat dö.

Vidare berättar Howe för tidningen att hon stod i en del av publiken som ”inte ens var längst fram.” Hon sa också att hon började hyperventilera och var orolig över att hennes ansikte hade buktats in.

I ett inlägg på Instagram har signaturen ”segueosom9” delat en bild på kvinnan och ett klipp från konserten:

Efter konserten kommenterade frontmannen Axl Rose händelsen i ett inlägg på Twitter, där han bland annat skriver:

”Det har kommit till min kännedom att ett fan kan ha blivit skadat under vår konsert i Adelaide Australien och möjligtvis blivit träffad av mikrofonen i slutet av konserten när jag traditionsenligt kastar mikrofonen till fansen.

Om det är sant vill vi självklart inte att någon ska bli skadad eller på något sätt skada någon under någon av våra konserter någonstans.

Under de 30 år som vi kastat mikrofonen i slutet av vårt framträdande har vi alltid känt att det är en välkänd del av konserten som fans vill ha och varit medvetna om, med en chans till att fånga mikrofonen.

Oavsett, med tanke på allmän säkerhet, kommer vi från och med nu att sluta kasta mikrofonen eller något annat till fansen under våra konserter.”

LÄS OCKSÅ: TAYLOR SWIFTS FANS STÄMMER BILJETTBOLAG EFTER KAOSET
ANNONCE