Nyhet

Bonny Light Horseman till Sverige

”De har sångerna. De har musikaliteten. Och de har det glänsande samspelet mellan Johnsons och Mitchells röster."

Supergruppen Bonny Light Horseman är bekräftade för festivalen Sthlm Americana 2023.

Gruppen består av singer-songwritern och musikalförfattaren Anaïs Mitchell, multiinstrumentalisten och producenten Josh Kaufman (Bob Weir, The National) och Eric D. Johnson (Fruit Bats), som tillsammans i Bonny Light Horseman började med att tolka traditionella folksånger.

Efter att ha nominerats till en Grammy för bästa folkalbum 2021 valde gruppen att fortsätta med egenskrivet material, och släppte albumet Rolling Golden Holy så sent som i oktober 2022.


I somras besökte gruppen Sverige för första gången under Way Out West, där deras spelning tilldelades fem av sex stjärnor av GAFFAs Tommy Juto, som bland annat skrev:

”De har sångerna. De har musikaliteten. Och de har det glänsande samspelet mellan Johnsons och Mitchells röster. Ibland ligger de kusligt nära varandra i register, en enorm tillgång där stämmorna överlappar, övertar men aldrig överskuggar varandra.”

Nu är det alltså klart att Bonny Light Horseman kommer till Münchenbryggeriet och festivalen Sthlm Americana, som går av stapeln mellan den 9-10 juni 2023.


LÄS OCKSÅ: TVÅ NYA AKTER KLARA FÖR WAY OUT WEST

ANNONCE