Nyhet

Dolly Parton släpper rockalbum

”Om det är någon gång jag ska göra det, är det nu.”

Countrylegenden Dolly Parton släpper rockplatta med både egenskrivet material och covers. Detta avslöjade hon i en nyligen genomförd intervju i programmet The Tonight Show Starring Jimmy Fallon.

Albumet kommer att innehålla covers av storheter som Prince, The Rolling Stones, Led Zeppelin och Lynyrd Skynyrd.

Idén till projektet uppstod efter att Parton valdes in i Rock & Roll Hall Of Fame tidigare i år, något hon först tackade nej till, enligt NME.


– När de först sa att de ville välja in mig i Rock & Roll Hall Of Fame, trodde jag att det gällde människor som jobbat hela livet inom rock n’ roll. Man ser ju inte Led Zeppelin i The Country Music Hall Of Fame, även fast de hade kunnat vara där. Hur som helst fick jag veta att det gällde mer än så. Och när jag insåg vad det gällde sa jag ”om de ändå väljer in mig kommer jag vördnadsfullt att acceptera”, vilket jag gjorde, säger Parton i intervjun med Fallon och fortsätter:

– Jag skrev till och med en låt om det för att berätta historien. Hur som helst är jag väldigt ärad och stolt. Jag har alltid tänkt att jag vill göra en rockplatta, för min man är ett rock n’ roll-freak, så jag tänkte ”om det är någon gång jag ska göra det, är det nu.”

Albumet kommer att heta Rock Star och förväntas släppas under hösten 2023. Parton avslöjade också att Princes Purple Rain, The Rolling Stones (I Can’t Get No) Satisfaction, Led Zeppelins Stairway To Heaven och Lynyrd Skynyrds Free Bird är några av de covers som kommer att finnas med på plattan.


Se intervjun här:

Under årets ceremoni på Rock And Roll Hall Of Fame i Los Angeles, framförde Parton sin hitlåt Jolene tillsammans med inga mindre än Brandi Carlile, Sheryl Crow, Annie Lennox, Pat Benatar och Pink. Se klipp från framträdandet här:

Utöver Dolly Parton valdes också EminemDuran DuranPat BenatarLionel RichieCarly Simon och Eurythmics in under årets ceremoni.


LÄS OCKSÅ: DOLLY PARTON INVALD I ROCK AND ROLL HALL OF FAME

 

ANNONCE