Nyhet

Jet Black har gått bort

"Det har varit mitt privilegium att få kalla honom för vän."

New wave-punkarna The Stranglers före detta medlem Jet Black har dött, enligt ett inlägg på bandets officiella Twitter-konto.

”Det är med tunga hjärtan vi meddelar vår kära väns bortgång, kollegan och bandets äldre erfarne Jet Black. Jet dog fridfullt i sitt hem, omgärdad av sin familj. Fond adieu, håll kursen JB.x”, skriver The Stranglers i inlägget.

Jet Black grundade The Stranglers i mitten av 70-talet, och bandet blev kända för sin experimenterande stil inom punken, vilken senare också kom att flirta med new wave-genren.

Blacks egen spelstil har beskrivits som enkel och jazzinfluerad. Han spelade med bandet fram till 2015 och pensionerade sig 2018. Enligt ett inlägg på The Stranglers hemsida led Black av andningsproblem sedan barnsben, vilket på senare år gjorde det svårt att framträda live.

”Jag älskade Jet. Han tog mig under sina vingar för två decennier sedan och jag lämnade aldrig den platsen. Jag är så ledsen att han är borta. Han hade inte mått bra på ett tag, men när jag pratade med honom för tre veckor sedan skrattade han och ville höra om allt nytt som hänt … Fortfarande intresserad och involverad. Det har varit mitt privilegium att få känna honom och jobba med honom, och att få kalla honom för vän, och jag kommer att sakna honom tills mina sista dagar. Vila i frid big man.”, säger The Stranglers gitarrist och frontman, Baz Warne i ett uttalande på bandets hemsida.

Jet Black blev 84 år gammal.

LÄS OCKSÅ: CÉLINE DION DRABBAD AV SVÅR SJUKDOM – STÄLLER IN TURNÉ
ANNONCE