Nyhet

Marie Fredrikssons plagg auktionerade till välgörenhet – samlade in över en halv miljon

"Pengarna som samlats in kommer göra stor nytta under de tuffa tider vi nu står inför."

Marie Fredriksson (1958–2019) är en av Sveriges mest folkkära och internationellt kända artister. Tillsammans med Per Gessle bildade hon den internationella framgångssagan Roxette, och var dessutom en hyllad soloartist med ikoniska låtar som Sparvöga och Ännu Doftar Kärlek.

Genom ett initiativ från Fredrikssons familj har ett 50-tal av hennes privata plagg auktionerats ut till förmån för Stockholms Stadsmission, en idéburen organisation som arbetar för att bekämpa utanförskap i samhället.

Auktionerna avslutades den 27 november och inbringade totalt 523 386 kronor. Plaggen auktionerades ut via sajten Tradera och totalt lades över 4500 bud, både i Sverige och internationellt, enligt ett pressmeddelande.


– Vi är oerhört glada över att auktionerna har väckt ett så stort engagemang och vill tacka alla som deltagit i budgivningen. Varje bud har bidragit till att vi kan göra mer för fler i våra verksamheter. Pengarna som samlats in kommer göra stor nytta under de tuffa tider vi nu står inför, med stigande priser som slår hårt mot människor i utsatthet. Jag vill också rikta ett varmt tack till både Tradera och varuhuset NK som samarbetat med oss i det här projektet, och framför allt till Marie Fredrikssons familj som gav oss förtroendet att genomföra detta tack vare sitt generösa initiativ, säger Stockholms Stadsmissions direktor Åsa Paborn i pressmeddelandet.

Den dyraste auktionen blev en skräddarsydd klänning som Marie Fredriksson bar under sitt uppträdande på Prinsessan Madeleines bröllop 2013, som såldes för 52 100 kronor.

Initiativet till auktionerna togs av Marie Fredrikssons familj som motiverar samarbetet med Stockholms Stadsmission i ett uttalande, där de bland annat skriver:


”Vi är övertygade om att detta är i linje med vad Marie skulle vilja och vi hoppas detta kan generera ett tillskott till Stockholms Stadsmissions viktiga arbete för att hjälpa människor i utsatthet.” – Mikael Bolyos med familj.

Stockholms Stadsmission skriver vidare att alla intäkter från auktionerna oavkortat går till deras arbete för att ”bekämpa utanförskap genom utbildning, arbetsintegration och socialt arbete i Stockholms län”, och att deras sociala verksamheter ”vänder sig till barn, unga och vuxna som lever i olika former av utsatthet.”

LÄS OCKSÅ: FLEETWOD MACS CHRISTINE MCVIE ÄR DÖD


ANNONCE