Nyhet

Rage Against The Machines basist bildar band och släpper singel

Tim Commerford har, vid sidan av sin karriär med Rage Against The Machine, startat ett nytt projekt.

Tillsammans med trummisen Mathias Wakrat och gitarristen Jonny Polonsky, som spelade ihop med Commerford under Audioslaves senare år, har han startat bandet 7D7D, enligt NME.

Bandet verkar än så länge ligga i startgroparna, då de inte gått ut med planer på varken album eller turné. Däremot släppte de sin nya singel Capitalism för en knapp vecka sedan, som finns att lyssna på här:

Samtidigt meddelade Rage Against The Machine nyligen att de ställer in alla sina kommande spelningar. Det var under en konsert i Chicago i somras som frontmannen Zack de la Rocha skadade benet, vilket ledde till att bandet fick ta paus.


I början av oktober kommenterade de la Rocha händelsen i ett inlägg på sociala medier, där han bland annat skrev:

”Det har gått nästan tre månader sedan Chicago, och jag tittar fortfarande på mitt ben med misstro. Efter två års väntan under pandemin hoppades vi få en öppning till att kunna bli ett band igen och fortsätta arbetet vi påbörjade för 30 år sedan. Bara åtta procent av min hälsena är intakt och även den delen skadades illa. Det är inte bara en fråga om att kunna framträda igen, utan det sträcker sig till grundläggande funktionalitet framigenom. Därför har jag tagit det smärtsamma och svåra beslutet att ställa in våra kommande konserter i Nordamerika 2023.”

LÄS OCKSÅ: MOTÖRHEAD DELAR TIDIGARE OSLÄPPT MATERIAL – LYSSNA HÄR

ANNONCE