Nyhet

Tim Commerford drabbad av prostatacancer

"Jag stod på scen och tittade tårfylld på förstärkarna."

Rage Against The Machines basist Tim Commerford genomgick operation bara två månader innan bandets turné inleddes tidigare i år.

– Jag har gått igenom ganska seriös skit. Precis innan jag skulle på turné med Rage, tog jag bort min prostata, och jag har prostatacancer, berättar Commerford i en intervju med Spin, och fortsätter:

– Mina läkare sa att jag inte skulle vara redo. Det var brutalt. Jag stod på scen och tittade tårfylld på förstärkarna. Men sedan vänder man sig om och biter ihop. På grund av Zack de la Rochas skada, hade vi planerat in korta videoklipp som spelades mellan vissa låtar. Tanken var att gå på, spela några låtar, gå av och låta klippen rulla i några minuter. Sedan skadade han [Zack] sig så att vi inte kunde lämna scenen längre. Vi bara satt där. Det var overkligt. Jag försökte att inte tänka på vissa saker. Jag höll det för mig själv under hela turnén och det var brutalt.


Det var under en konsert i Chicago i somras som frontmannen Zack de la Rocha skadade benet, vilket ledde till att Rage Against The Machine fick ta paus och senare ställa in resterande turnédatum.

Under tiden har Commerford engagerat sig i ett eget projekt tillsammans med trummisen Mathias Wakrat och gitarristen Jonny Polonsky i ett nystartat band kallat 7D7D.

I slutet av november släppte de sin nya singel Capitalism, som finns att lyssna på här:


Commerford berättar vidare för Spin att beskedet varit psykiskt påfrestande, men att hans senaste provresultat visade bra värden och att han känner sig optimistisk.

LÄS OCKSÅ: CÉLINE DION DRABBAD AV SVÅR SJUKDOM – STÄLLER IN TURNÉ

ANNONCE