Nyhet

Albumaktuella Lucifer gör två spelningar

GAFFA.se – allt om musik

Lucifer grundades 2014 i Berlin av The Oaths frontkvinna Johanna Sadonis – som idag går under namnet Johanna Platow Andersson. Sedan gick Nicke Andersson med tre år senare, känd från sina grupper The HellacoptersEntombed, Imperial State Electric, Death Breath med flera.

Snart kontrakterades Lucifer till Century Media/Sony Music och Johanna och Nicke skrev och producerade albumen Lucifer ll och Lucifer lll i Nickes studio, Honk Palace i Stockholm. Dessa följdes av placeringar på både svenska, tyska, brittiska och amerikanska försäljningslistor och ledde till nomineringar för Bästa hårdrock/metal-album på P3 Guld, i kategorin Hårdrock/metal på Grammis och som en kandidat till GAFFA-Priset som Årets Hårdrock/metal.

Mellan albumen har Lucifer släppt ett antal singlar som inte funnits på med albumen och som därför har blivit samlarobjekt bland fansen. 

Senaste albumet Lucifer IV släpptes 29 oktober 2021 och GAFFAs recensent beskrev det som dunkla häxformler och retro-minimalism. Recensionen i sin helhet kan du läsa här.

Nu gör bandet två spelningar inom landets gränser tillsammans med Year Of The Goat. Den 25 februari på Pustervik i Göteborg och dagen därpå, 26 februari, på Debaser Strand i Stockholm. 

LÄS OCKSÅ: Nicke Andersson om Så Mycket Bättre: "Jag mådde nästan dåligt över hur illa det var"


ANNONCE