Nyhet

Boris Johnson fights for his right to party i underhållande video

GAFFA.se – allt om musik

"Held a piss-up in lockdown, tried to say that it's work" är inte den brittiske premiärministern Boris Johnsons egna ord. Men satiriska PoliticsJOE lägger orden i munnen på honom när han gör en mash-up av Johnson och Beastie Boys rebellklassiker Fight For Your Right (To Party) från 1987. 


Detta är bara det senaste satiriska inslaget, som är allmänhetens reaktion på Johnsons lockdown-fester sommaren 2020. Fester som hölls medan resten av den brittiska befolkningen befann sig i en nedstängning. Ytterligare framträdanden i den satiriska videon inkluderar överhusets ledare Jacob Rees-Mogg, drottning Elizabeth II och till och med Greta Gris (som Johnson hänvisade till i ett tal), som alla är manipulerade för att ge den käre premiärministern en känga eller två.

Johnsons tid som premiärminister har delat nationen i två läger, men denna skandal är för många politiker såväl som medborgare droppen som fick bägaren att rinna över. Johnson dök upp i parlamentet måndagen den 31 januari med en offentlig ursäkt. En ursäkt som i mångas ögon bara har understrukit Johnsons bristande trovärdighet. För att citera oppositionsledaren Keir Starmer: "Han har förolämpat folkets intelligens."

Johnson är nu under utredning av Londonpolisen för nedstängningsöverträdelser. Tiden får utvisa hur länge och hur hårt Johnson kommer att kämpa för sin rätt till att festa.

LÄS OCKSÅ: Black metal-band släpper hyllningslåt till statsministern


ANNONCE