Nyhet

Dalhalla Brinner går ut med lineup

GAFFA.se – allt om musik

Dalhalla Brinner går nu ut med årets lineup där In Flames, Tesseract, Lorna Shore och Orbit Culture presenteras.

Ett av Sveriges största metalband, In Flames, har aldrig slutat utvecklas under sin långa karriär. Genom tretton album, så som A Sense Of Purpose, Sounds Of A Playground Fading, Siren Charms och deras senaste tillskott I, The Mask har de har tagit den melodiska death metal-musiken från bandets tidiga år och utvecklat ett eget sound.

Det har gått fort för Tesseract från Milton Keynes. De skivdebuterade 2011 och de slog snabbt igenom i kretsar för progressiv musik. De ses som ett av de viktigaste banden inom djent-genren som också innehåller band som Meshuggah, Architects och Periphery.

Lorna Shore är ett amerikanskt deathcore-band från Warren County, New Jersey. Gruppen bildades 2010 och består för närvarande av leadgitarristen Adam De Micco, trummisen Austin Archey, rytmgitarristen Andrew O'Connor, basisten Michael Yager och sångaren Will Ramos.

Orbit Culture från småländska Eksjö spelar melodisk death metal med Göteborgskryddor, blandad med modern teknisk metal. Sedan 2013 har de släppt tre EP:s och lika många fullängdsalbum - EP:n Shaman från 2021 är den senaste - och framstår för allt flera som ett framtidslöfte inom modern, extrem metal.

Datumet för konserterna är 6 augusti 2022 och platsen är Dalhalla, Rättvik.

Biljetter finns tillgängliga via dalhalla.se

LÄS OCKSÅ: Metallica-gitarrist släpper sitt första soloprojekt någonsin


ANNONCE